Okunskap och stolthet

Blir irriterad bara jag hör ordet.

Okunskap i kombination med stolthet är vidrigt, läste igenom kommentarerna på dressyrmupparna igår kväll som tisdags nöje och det som förvånar mig är att folk kommenterar trots okunskap - antingen avslutar de kommentaren med "fast vet inte om det fungerar på en unghäst" eller så vänder de piggarna utåt om man svarar på kommentaren och nämner att man inte bör använda metoden på en så pass unghäst.

För mig är a och o att vara konsekvent och ha rutiner. Ett träningspass ska heller aldrig bestå av att nöta in saker och ting i skallen. Att träna en unghäst i timmar ger absolut ingenting mer än en uttråkad häst som garanterat inte kommer lära sig ett dyft.

varför envisas folk med att kommentera? Eller att svara på en kommentar och säga att deras 18 åriga kolugna häst faktiskt blev mycket lättare i hanteringen/ridningen om man gjorde si eller så? För att jämföra en häst som har landat i huvudet och är mer mottaglig och van vid hårdare arbete med en unghäst som är grön är idioti.

Kan bli galen på sånt.

Rutiner, struktur, regler och vila.
-
Om du än gång bestämt dig för att såhär ska jag korrigera hästen från marken, till exempel med ryggning så bryt inte det mönstret utan använd korrigeringen när det behövs, till slut lär sig hästen känna igen rätt eller fel signalerna.

Gör arbetet roligt istället så får både du och hästen ut mer av ridpasset.
Det är lite mitt motto. Med Mellie korrigerar jag henne aldrig i ridningen när hon gör "fel" utan vänder det till det positiva. Försöker igen efter en stund och berömmer om hon gör rätt annars är jag tyst. På så vis lärde sig Mellie att försöka göra rätt = få beröm.

Vad anser ni?
Hur gör ni?


Postat av: Emelie

Tummen upp för dej! (;

2011-09-07 @ 13:46:36
URL: http://systrarnawester.blogg.se/
Postat av: Hanna

härligt lerigt :P

2011-09-07 @ 18:40:44
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren- Tävla och vinn en Catago reflexbrösta med LED-LJUS

håller med!

2011-09-07 @ 21:16:13
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Älskar bilden!!

2011-09-07 @ 22:07:26
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag håller med dig helt och hållet :) Bra skrivet!

2011-09-08 @ 20:02:22
URL: http://cavall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: