Flyinges avelsverksamhet läggs ner.

I 350 år har det bedrivits avel på Flyinge, fram till nu. Ekonomin går inte ihop och konkurrensen är för hård för att Flyinge ska kunna gå med vinst. Stona kommer att säljas av och seminstationens portar slås igen.

-

Jag tycker detta är sjukt, föds det upp så många bra hästar att konkurrensen har blivit så pass stor att inte äns vårat "nav" inom den svenska sporthäst aveln inte har gått med vinst på flera år?

Visst att det är svårt att sälja hästar i dagsläget men hästar med potential, god stam, hoppteknik/gång brukar väll i regel vara lättare att sälja? Eller har jag fått det om bakfoten?

 

- Inga reklam kommenarer.
- Inga BlogLovin byten, jag följer de jag vill följa och samma gäller Dig.
- Tänker inte gå in på din blogg för att kommentera vad jag tycker.

Puss


Vad använder du för nosgrimma?

Och varför använder du just den typen?

Jag har egentligen aldrig funderat så hårt på vad nosgrimmorna har för olika betydelse mer än att jag alltid väljer en remont på unghästar. I övrigt går jag efter tycke och smak helt enkelt.

Men tänkte förklara vad de faktiskt kan ha för betydelse och vad man bör tänka på.

Engelsk nosgrimma - spänns innanför bakom bettet.
Ju bredare destå bättre tryckfördelning.
Kan ha en achenrem som ska förhindra att hästen gapar. Viktigt dock att den inte spänns för hårt då den kan påverka andningen negativt. Den övre nosgrimman ska spännas först. Achenremen kan ta bort en del av hästens framåtbjudning och är i grunden för lite hetare hästar.

Remontnosgrimma
- spänns nedanför bettet.
Används ofta på unghästar. Ska inte heller den sitta för lågt i och med andningen.

Pullarnosgrimma - går i kors över nosryggen och spänns både ovanför och nedanför bettet.
Används oftast på lite hetare hästar. Ger störst frihet åt luftvägarna.
Är snällast om hästen har problem med tänderna.Flytten med Bengan.

Nu snart smäller det som sagt, åker och kollar på stallet imorgon vilket har lät till att jag börjat funder över träningsupplägg.

Nu första månaden dvs till årsskiftet kommer vi ta det ganska lugnt. Jobba mycket utomhus fortfarande som vi redan tidigare gjort. Kanske ett pass i veckan i ridhuset till en början och sen i början av nästa år öka succesvt. Jag är ju inte så mycket för ridhus - gillar att andas friskluft.

Men, Bengans styrka behövs tränas upp och då är bomarbete suveränt. Studs, cavaletti, hinderbanor etc. han ska slimmas.

Anledningen till att vi börjar lugnt med ridhus vistelserna är att han är inte van vid att gå på så pass mjukt underlag, det är påfrestande på leder, senor och ligament att helt plötsligt gå en timmes arbete på ridhusunderlag som både är tygre, djupare och mjukare än åker och grusvägarna. Och led samt kotinflamationer är jag inte intresserad av att få!

Detta är nog något inte så många tänker på, främst när man har en unghäst. Det är bekvämt att vara på inhängnat område och man behöver inte oroa sig för konsekvenserna om man trillar av. Rent generellt har ridhus och paddock visselserna ökat och det är inte så konstigt att kot och led inflamationer blivit allt vanligare!

Så vi kommer ta det lugnt, nu i början kommer vi desutom bara jobba på rakt spår för att inte slita och belasta honom för mycket. Sen får vi se!

Nu ska jag ut o lasta foder, ha det gott!


Sådär!

Efter mycket om och men, en borttagen kodmall resulterade ju i en helt ny kodsättning som jag faktiskt blev mer än lovligt nöjd över!

Om ni inte kan se den eller om något är konstigt hör av er!

uppdatera med F5Först var jag ledsen...

Ny design på g.

Som ni ser - eller bör se så blir det ny design från scratch och nej det uppskattas inte för det innebär att jag måste göra en ny header igen. Om ni inte kan se nya designen tryck f5.

Puss!

VIKTIGT!

SOM NI KAN SE ÄR MIN BLOGG ÅTHELVETE DETTA PÅ GRUND AV ATT JAG KLANTIGT NOG RÅKADE RADERA KODNINGEN TILL FRAMSIDAN!

Har mailat hon som i grunden gjort kodningen och håller tummarna för att hon har kodningen kvar och att jag kan få den. Efter som designen inte längre ligger ute på hennes blogg.

Helvete.

Allt händer av en mening.

Jag tror på att allt, både gott och ont händer just för att det ska hända.

Om min pappa den där kvällen när vi hade gäster inte sagt sent in på natten att "Anna du får en häst om du läser naturvetenskap" så hade jag antagligen läst nått pissigt i Kalmar jag var inne på först. Då hade jag aldrig skaffat Jollan och aldrig insett att jag aldrig mer ska ha ett fux sto. Jag hade också slutat rida efter som att det tar mycket tid att pendla till Kalmar från mamma & pappa.

Om jag inte hade gått Gamleby gymnasiet hade jag heller aldrig träffat David (mitt ex) eller Li. Och om jag inte hade träffat David hade jag aldrig lärt känna Hagelsrums folket. Jag hade heller aldrig fått upp ögonen för lantlivet som han fick in mig på.

Och om jag inte hade träffat Hagelsrums folket hade jag aldrig träffat Mellie och fått ta henne som projekt.
Och om det inte hade tagit slut mellan mig och D hade jag bott och jobbat där.
Mellie kanske jag hade valt att köpa hur eller hur - det kanske hade gått bättre vem vet.

Men om jag aldrig hade valt att flytta till Öland igen och fått jobbet på Ottenby (ett jobb jag först var väldigt tveksam till att söka efter som gården var så mycket större än vad jag var van vid) hade jag aldrig bestämt mig för att skaffa häst. Här har jag eget stall och självklart kan man inte låta ett sånt vara tomt.

Och en häst kan man ju inte ha själv där av shettisen.

Men om jag aldrig hade visat Madde annonsen på hennes nordsvensk hade vi aldrig åkt och kollat på honom och då hade jag aldrig träffat Bengan.

Nu blev det aldrig en Mellie men tack vare att jag tänkte köpa henne så fick jag ju världens goaste lill kille.

Jag kan endå inte låta bli att undra.
Vad hade jag gjort nu om jag inte hade läst i Gamleby?

dagen innan Jollan åkte.


Lite off sådär.

Har inte hänt nått spännande idag alls faktiskt mer än att jag jobbat min andra dag och har en kvar och är sen ledig en dag för att slutligen jobba fredag.

Men veckan är rätt spännande hur eller hur för på torsdag ska jag åka och kolla på stallet som Bengan ska stå i samt skriva kontrakt och så vidare. På lördag ska jag på clinic i Emmaboda och kolla när Anders Eriksson tömkör hoppas att det blir mycket givande! På kvällen ska jag ut med ett par kompisar och äta i Kalmar och på söndag flyttas Bengan till stallet förhoppningsvis och Li kommer på kvällen efter som Bonnis ska till kliniken på måndag.

Men förutom planering och åter planering har jag gjort färdigt designen efter 3 timmars arbete och jag är riktigt nöjd så nu ska den in på testbloggen för att kodas i ordning. Lär få finslipa en hel del sedan då jag kom på efter att ha gjort mer än hälften av headern att jag inte visste hur den skulle passa på mallen sedan. Kul! Tur jag kom på det innan jag spara efter som jag har en benägenhet till att spara allt i JPEG format och då är låst. Men förhoppningsvis kommer den upp imorgon, beror lite på :D

Men nu ska jag sova! Ha det bra alla små gullungar. Och du min nya 10e bevakare, I love you.

Sitter och spankulerar.

Klickade hem ett regntäcke från Event igår, eller övergångstäcke är det. Står på hemsidan att det tar 1 vecka för varan att lämna lagret - menar dom inte att det är en veckas leveranstid?

Osså spankulerar jag lite om när på detta år jag ska klippa Bengan men det blir nog typ samma dag som täcket komit hem annars kommer han avlida när han ska börjas träna regelbundet och mycket hårdare. Kan knappt fatta att min lille killes månadshyra på sin bostad är högre än min ;) Fast iof, mat ingår ju inte hemma hos mig det gör det ju för honom...

Sitter och spankulerar lite på vad min mor ska få i julklapp med, kommer bli nån fin ridtröja och nått mer hästigt. Min fina lilla mamma <3

Nu ska jag försöka pilla i mig kaffet och sen smyga mig till jobbet, wooopa!

pigg chey, är nog snäppet piggare idag efter som jag varken idag eller igår kunde somna när jag gick o la mig.
(2½ timme bjöd gårddag natten på, idag 4. Och sen vara vaken resten av dygnet typ)JAA!

Jag har hittat en hemsida med shettis träns! The way I want it. Mjau.

Men först och främst ska ett regntäcke beställas hem, ganska omgående typ imorgon. Woopa!

Ny design.

Kommer att komma upp snart så om det är något som inte fungerar så säg till :)

kram anna

JAAA!

För vii fick staaallplatsen woohooo.
Så nu i veckan ska jag väll dit och kolla samt skriva på kontrakt och gå igenom allt nödvändigt.

Var ute hos killarna nyss och fodrade för natten och pussade på dom samt släckte. Bengan var jätte svettig och lite stressad så byggde en ny boxdörr åt honom av ett fårgaller man har till fållan. Hängde ett täcke längst ner så att han inte fastnar i gallret (han ska inte kunna det är typ bara 4 centimeters mellanrum men dom brukar ju kunna lyckas med allt. Ursh, tycker inte alls om att ha en liten rädd pinutti i stallet funderar seriöst på att dra ut madrass och täcke o övernatta hos dom men ska jobba imorgon och


Ut i stormen!

Ska ut o natta hästarna, släcka o fodra samt fylla på vattnet igen till de små liven.


And I know your heart is with me.

Blåste en del ;)

Sötunge. Ser ni vågorna i bakgrunden eller?

So excited I can barely even catch my breath
We have each other to lean on for the road ahead
This happy ending is the start of all our dreams
And I know your heart is with me


Oh herregud.

VAD DET BLÅSER!

Kommer snart upp bilder från dagens fotografering, det var inte kungligt väder ska ni veta. Jag kunde i princip lägga mig i vinden utan att falla bakåt. Sjukt var det! Men blev väldigt effektfullt i Bengans man.

I övrigt gick fotograferingen bra, tackar Sofie för att du kom hit trots busväder och storm varning! Bengan hoppade och for lite, drog nån bock o lite sådär.

Valde att inte ha nosgrimman på honom idag, gör sig ju lite bättre på bild liksom och han gapade massa så ska boka in ett besök på kliniken för att göra en koll på vargtänder etc.

Hästarna har fått vara inne sedan 1, det blåser så himla mycket. Bonnis somnade typ direkt och nu när jag gick ut för att fodra gång nr 2 (vid 3 tiden) så stod han och sov. Släppte ut Bengan ur boxen så han kunde strosa omkring lite i stallet, han tycker inte om att stå i box precis. Fyllde lite påsar med hö och fyllde vattenspannen. Gjorde även min speciallitet vid extremt tråkiga situationer, typ när hästen ska stå inne länge nämligen att fylla hö nätet och peta in morötter. Perfekt till Bengan som desutom blir väldigt rastlös fort.


Okej. Hm.

Har faktiskt "städat" dvs plockat iordning i köket och startat en diskmaskin så nu ser det bättre ut.

Fotografering snart, ska åka och hämta Sofie i Färjestaden. Sen ska Bengan in, putsas och selas och slutligen ut i stormen. Idag gäller det nog att verkligen hålla i tömmarna (så han inte blåser iväg liksom, tänk er en Bengan ballong) men jag tror det kan bli rätt fräna bilder. Önskar dock aningen mer sol *mutter*

Hör av mig sen, over&out

Storm.

Idag har jag legat i sängen och avlidit. Stackars I ansåg att han höll på att dö utav huvudvärk och att det utav den anledningen var super synd om honom. Jag höll inte riktigt med.

Men kom hem sent och det hade redan mörknat så Bengan fick stå. Imorgon är det fotografering och det får gå som det går, hoppas att de från stallet hör av sig inom kort för jag måste få besked nu!

Hoppas verkligen att vi får platsen. Vore så himla underbart!

Dessa bebisar hoppade jag runt i igår :D Super sköna och utan en enda blåsa!


Yeah! I freaking out

Anonym om Sluta humanisera djuren.:
skulle du vilja att dina hästar stod uppstallade inne i en spilta 9 månader om året utan få komma ut och röra på sig? hur bra är maten vi ger till korna egentligen när de har diarré konstant? och självklart utvecklar korna modersinstinker, de gör de flesta däggdjur, precis som människan. och vadå upplärd med spann, den har väl instinker som alla andra djur? den behöver väl också få känna närhet från sin mamma som alla andra istället för att flyttas bort från henne. djuren lär sig av sina mammor och det är inte naturligt för dem att vara utan sin mamma.
det är klart att barn misshandlas osv, det gör även djur. Men det finnsn inget så uppenbart sätt att stödja det på som vi stödjer lidandet för korna när vi äter kött och dricker mjölk.

det är ett sjukt samhälle vi lever i och jag fattar intehur någon som "tycker om djur" kan välja att stödja djurplågeriet på det här sättet när det är så lätt att avstå.

Hej Anonym!
Sedan flera år tillbaka blev det förbjud mot att bygga uppbundna lagårdar till kor. Detta är även något som sakta men säkert dör ut efter som de mindre gårdarna sakta men säkert försvinner. Korna kan gå lösa året runt i lösdriften och står alltså inte i "spilta". Och ja mycket riktigt de resterande 3 månaderna (sommar) får korna möklighet att gå ut om de vill, vid dåligt väder kan jag berätta att majoriteten hellre är inne så varför kasta ut korna på vintern? Pälsen den har kan absolut inte jämföras med en köttras och är väldigt tunn och skulle absolut inte stå pall för en vinter.

Det där med diarée har allt för många fått om bakfoten. Är det NÅGON som läser detta som någonsin sätt en ko bajsa fasta korvar? Nej inte jag iallfall. Kolla på våra naturbetare, samma konsistens på bajset där. Visste du att en ko bajsar väldigt många gånger på en dag, passagen från mun till mage är därför relativt snabb till skillnad från människan, hästen etc. Grovfodret man ger till kon - ensilage är utav bra kvalité och jag skulle med nöje ge det till hästarna. Det håller ypperlig kvalité och inget foder med mögel ges. Ett bra grovfoder och fodersammansättning ger bra avkastning och friska kor och det är vad vi lever på. Ett dåligt grovfoder och dålig fodersammansättning skulle sätta bonden i konkurs.

Och nej, det är är något Du tror. Har Du någonsin sätt hur en ko försöker stånga och stöta bort sin lilla kalv? Uppenbarligen inte och då bör man inte uttala sig. Modersinstinker går att avla bort, efter som man fokuserar på annat i sitt avelsarbete. Kon var inte gjord för att mjölka upp emot 40 liter om dagen heller, men med avelsarbete så är det idag möjligt. Precis som att hästen inte var gjord för att hoppa 160 höga hinder.
Det är inte möjligt att ge kalven närhet från sin moder. Jag vet vissa som väljer att stoppa in massa kalvar till en ko som blir surugatmoder. Och visst det är en lösning, men med ett större djurantal är det inte möjligt och genomförbart i längden och det måste man förstå. Spann går alldeles ypperligt, kalven dricker bra och tycks inte lida det minsta. Behöver jag äns nämna att kon går tillbaka till vanliga rutiner efter att de separerats och romar inte efter kalven eller liknande?

Djuren lär av sin mamma, ja det är sant. Jag har dock aldrig stött på en gris eller ko som är socialt eller på annat sätt efterbliven.

Lidandet av korna, jag undrar vart lidandet är. Lidande är när ett djur far illa. Vilket inte en ko gör (ja visst undantag finns, självklart!) men utan god djurhälsa skulle ingen går kunna gå runt med vinst.

Det gör mig ledsen att du så uppenbart inte har någon koll. Och det är just det jag vill upplysa.


O herregud.

Det blåser, typ storm på denna sydliga udde idag. Så M ringde nyss och sa att vi noooog skulle hoppa över dagens ridning av Mökkur och jag sa inte emot. Tråkigt, såg verkligen fram emot att få rida på honom men det tar vi nästa vecka istället.

Jag var ute och red på honom förra veckan, det var andra gången jag red honom då. Och han är duktig, han exploderar lite och springer men än så länge har jag suttit still och inte tuggat grus. Tacksamt!

Idag ska jag motionera Bengan, han slipper inte undan från blåsten den lilla herren. Även fast jag idag bra gärna hade hoppat all form av utevistelse men nej. Blir termobyxor, rånarluva och tjockvantar när vi ska ut på alvaret och strosa. Idag ska vi träna på backar och galoppen.

Ikväll så ska jag ut, ser fram emot det och imorgon och söndag blir det fokus på Bengan. På söndag är det dock fotografering så då får ni nya bilder och jag ska göra en ny header :D

-

SNÄLLA ni som går in och reklam kommenterar, blir väldigt tydligt att ni endast bara kommenterar när ni samma dag som jag lagt ut DETTA INLÄGG reklam kommenterar. Så tar det igen - reklamkommentarer besvaras INTE, jag byter inte bevakningar på BlogLovin heller för den delen.
Får omkring 10 sånna här kommentarer om dagen och det är sjukt tröttsamt.

Sluta humanisera djuren.

Jag läser, jag hör det på radio, folk pratar om det och jag blir galen varje gång.

Jag pratar om hetsen kring "jag ska sluta äta nötkött och dricka mjölk för den svenska kon har det så himla dåligt".
Vilket är rent ut sagt bullshit. Ja klart det finns gårdar med dålig skötsel - men det finns barn som blir misshandlade av sina föräldrar med.

Det som gör mig upprör framför allt är hetsen kring följande uttalande:
"Kalven tas ifrån sin moder redan första dagen"

Jag förnekar det inte, för så är det faktiskt såvida lantbruket inte är ekologiskt (då är det lite andra regler och krav).
Men det stämmer, kalven tas ifrån inom det närmaste dygnet utav flera anledningar. Bland annat så är modersinstinkten ganska så bort avlad. Man skådar relativt ofta hur kon stångar eller på annat sätt stöter ifrån sig kalven. På köttraserna är den där emot väldigt stark men det är en anna  femma, dom får gå ihop tills naturen säger stop i princip.

Men, utöver modersinstinkens bortfall så har vi ju de korna med modersinstinkt som blir aggresiva och ska försvara kalven vilket utgör en fara för djurskötarna. OM kon skulle få möjlighet att gå med kalven så ska den ju endå mjölkas vilket medför daglig hantering och ökad skaderisk. Inte hållbart i längden om man har 400 kor som vi har på mitt jobb.

Kalven vet inget bättre och kon har inte hunnit få något starkare band till kalven på ett dygn.

"Det är så synd om kalven som måste dricka ur ett spann, ensam"

Åter igen, kalven vet inget bättre. Den är upplärd på spann med napp enda från början och självklart sitter den inte i ett hörn och tjurar över att den inte får tutta på spenen. Hos oss är kalven endast ensam i omkring en vecka innan den flyttas ihop med 6 andra kalvar och slutligen med en hel hög till. Kalven har det inte dåligt så länge man som djurskötare ser till att det är torrt i boxen.

"Mjölkkor har det som under Hitlers tid med fasta mjölktider och fodringstider"


Ja visst har man fasta mjölktider. Såvida man inte har robot så att säga efter som kon då själv väljer när den ska mjölkas (men fortfarande bara 2-3 gånger om dagen om det inte har tillstånd att gå in i roboten fler gånger) kon mår bäst av fasta tider. Och vad är fel med fasta mat tider? Jag hatar att dra kopplingar mellan människan och djur men vi har också fasta mattider (okej de flesta av oss) man itfodrar kon när maten är slut på bordet i princip.

Så snälla sluta dra paralleler mellan djur och människan. Bara för att mamma bygger upp enorma moderskänslor både under graviditeten och direkt efter betyder inte det att kon gör det. Inga studier finns på att kon änns är fullt medveten om att något växer i sin mage och att den inom en framtid ska tryckas ut genom fiffi liksom.

Men människan har en tendens till att vilja förmänsliga djur. Klä på hundarna diverse utstyrslar, kräva att kon ska få gå med sin kalv tills den utav naturens gilla gång skiljs åt (helst tillsammans hela livet) bara för att det är naturligt för människan.

Och att sen sitta och säga "jag ska sluta äta kött" - visste ni att majoriteten av svensken köper utländsktkött? Kan berätta att det inte är ett dyft bättre då Sverige har en av världens hårdaste djurskyddslagar.

Okunskap gör mig tokig.
Sagt av djurskydds inspektören på skolan:
- Jag har bara en sak att säga, ni borde strö i skrapgången efter som grisen kanske vill ligga där.

Over and out!


Smidigt.se

Jobbat färdig för denna vecka så nu tar jag helg!
Imorgon blir det nån arbetsfest - är medbjuden så alltså inte mitt jobb. Ska ha den svarta knappklänningen (ska bara sy in den ett par centimeter) och de beiga skorna. Peppar :D

Iallfall, idag satte jag mig ned för att googla på risgrynsgröt. Mindes inte alls vad som fanns i det och efter som jag äter rätt mycket sån gröt så tänkte jag att jag kan väll lika väl koka själv.

Har mått lite så där halv taskigt de senaste dagarna men inte kunnat förstå varför men det gjorde jag nu.
Är laktos intolerant och VAD innehåller risgrynsgröt om inte en jävla massa mjölk? woopa.

Koka själv kan jag ju i och för sig göra med laktosfri mjölk (eller fri är den ju inte, man tillsätter ju bara laktaenzym)
så där hade jag förklaringen.

Får feber, gaser, taskig mage och mår illa vid laktoskänning ;) INTE VÄR'T!


Sessan vill ha skinka.

 

Söt misse ohjes. Hon var duktigt sugen på skinkmacka.


IT'S THURSDAY BABY!

Och mitt sista arbetspass denna vecka.
Skönt? OHYES!

Så dagen till ära - beroende på när vi är färdiga dock. Så tänkte jag tömköra Bengan en vända på alvaret bara för att känna på honom. Hoppas verkligen att vi får flytta in i det andra stallet, skulle bli så himla glad!


Hm. Det är endel pengar.

Har eventuellt hittat stallplats som ligger typ 15-20 min här ifrån.
Allt sköts - in&utsläpp, fodringar, täckesbyten.
Paddock och nytt fint ridhus att utnyttja som man vill.
Grovfoder, kraftfoder och strö ingår.

2500 kronor i månaden, är det rimligt?
Vore ofattbart skönt att slippa in och utsläpp. Skulle få ett liv och stallet är super fint och ägaren är veterinär.

Men - 2500 kronor i månaden.

Åh ridhus. Skulle kunna motionera Bengan även när det var skit väder.
Kunna komma igång seriöst med träningen och hitta tk tränare med.

Råd har jag, om jag prioriterar bort onödiga inköp och det är ju inte så svårt.
Ska desutom inte köpa nån mer häst så kommer ha bloppis snart (nytt oranget schockemöhle schabrak, angelblue Scapa schabrak också oanvänt med mera) efter som att det blir bara jag och Bengan. Hm


Glad chey.

Mjölkade på som bara in i norden. Min ondsinta arbetskollega var dock neggo (bara på skämt dock men vadå man blir ju inte mindre stressad av att höra: ) "Anna vi kommer aaaaaldrig hinna"
Dumt sagt, jag gissade på att vi skulle vara färdiga halv 7 men var färdiga 5 över 6 och gick hem.

Man ska aldrig säga vi hinner inte innan 7 (ica stänger då) när Anna har ett fett Nelly paket väntandes på att bli uthämtad haha!

Hur som, en helt sjukt bra dag. Satte alla fodervikter nästan på kilot (lassar majs, ensilage från en silo och ensilage från en annan silo - typ som man gör när man blandar kraftfoder till hästar fast här snackar vi ton) 5400 kilo. Aldrig lyckats sätta alla tre lassen innan men idag så var jag på topp!

Och mjölket gick ju som sagt i racer fart, sjukt. Vi brukar vara färdiga kvart i 7 - 7.

Iallfall:

VÄLDIGT lycklig chey.

Dock inte lika lycklig på vägen hem från ica. Jävla slöröv 80 är det och h*n framför pendlade mellan 40 och 50. Woopa


Skor nom nom nom. Så sjukt sköna med!

Skor nummer 2. Det var lite för mycket "överrullning" på dom tyckte jag men sköna att gå i :D

Klänning 1. Orkade inte ta om bilden, gjorde tabben att ta när jag inte hade bh under och kutar ihop ryggen vilket inte blev så smickrande precis ;) Ser dock lika dan ut i ryggen och satt asum

Klänning nr 2. Ska sys in i midjan då den satt lite slappt där men i övrigt satt den as bra :D


En snabb sak bara.

Kommentarer är JÄTTE trevligt. Men:
- "Hej fin, kommentera min?"
- "Hej, fin blogg. Följa via BL?"
- "Hej hur är det?"

Är inga kommentarer som änns publiceras längre och ännu mindre svaras på. Efter som det är reklam kommentarer, kommentera nått äkta så ska ni se att jag kommer in och svarar.

Följa via BlogLovin?

Nej, gjorde det innan och bytte hit och dit MEN efter en vecka försvann alltid en bevakare, antagligen den som nyss börjat följa mig. Slutade alltid på NIO TROGNA OCH ACK SÅ ÄLSKADE FÖLJARE. Så nej, bevaka om min blogg är intressant för så väljer jag bloggar :)

Puss!

Bjuder på en gammal bild med mördar gaffeln. Cuz i löv it my pinglings.


Tänk om...

... man kunde krympa läder.

Bengan hade vart så himla fin i detta.


haha jag har såå himla tråkigt.

Men kom igen! WW1 och 2 på facebook är väldigt underhållande!

--> LÄS HELA

För övrigt är det gemensam frukost om ½ timme sen ska jag sova en timme och slutligen äta lunch. Och invänta brevbäraren men han lär väll komma samtdigt som jag måste gå till jobbet. Men bara det kommer idag blir jag lycklig, anländer nämligen 2 par skor och 2 klänningar från Nelly zu ich idag :D

SENASTE:
Dryck: Kaffe
Telefonsamtalet: Gösslunda gård
SMS: Lill Roos
Sång du lyssnade på: Shake it out - Florence and the machine
Gången du grät: I donno

HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat någon två gånger: Ja
Har någon varit otrogen mot dig: Ja typ
Varit kär?: Ja
Förlorat någon speciell person: Jaaa då
Varit deprimerad: Nix, men dåligt kan vi alla må
Varit så trött att du somnat sittandes: Haha det gör jag hela tiden? Kan inte sätta mig i en bil utan att somna (om jag inte kör då)

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
färg 1: Vit
färg 2: Svart
färg 3: Blå

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Ja
Fått ditt hjärta krossat: Nej
Skrattat så att du har börjat gråta: Ja
Träffat någon som förändrat ditt liv: Hm möjligt
Insett vilka som är dina äkta vänner: Ja, det insåg jag samma sekund jag sprang ut på studenten
Fått reda på att någon har pratat om dig: Ja men visst!
Kysst en kompis: Ja

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Har inte msn
Hur många barn vill du ha: 2
Har du några husdjur: Ja, Sussi och Sessan
Vill du ändra ditt namn: Absolut inte. Eller jo - till Dagobert
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Det minns jag inte!
Vilken tid vaknade du idag: 02:42
Vad gjorde du igår runt midnatt: sov
Någonting som du längtar till: Hmm vet ej, 6 januari?
Senaste gången du träffade din pappa: Förra veckan
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Det skrivs inte ut här :D
Vad lyssnar du på just nu: Inget
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Ja
Vad gör dig irriterad just nu: Kan inte skrivas här
Vad är ditt namn: Anna
Singel/upptagen: Singel
Stjärntecken: Stenbock
Kille eller tjej: Tjej
Grundskola: Victoria skolan - Slottsskolan
Gymnasie: Gamleby gymnasiet
Högskola: -
Hårfärg: Blond
Långt eller kort: Långt
Längd: 168 STOLTA centimetrar över havet
Vad gillar du gällande dig själv: Ögon och kropp. Sen att jag är en sån hiiimla underbar människa *självgod*
Piercings: Naveln och öronen
Tatueringar: Inga
Höger eller vänster: Höger

DIN FÖRSTA:
Operation: 1 år, tog bort ett hemangiom vid ögat
Piercing: I öronen vid hm 12 års ålder?
Tatuering: Ingen
Bästa vän: Lotta och Robert
Sporten du spelade: Ridning var första riktiga men dansade balett som liten
Husdjur: Hampus
Vaccination du minns: Förträngt!
Konsert: Lars Winnerbäck
Förälskelse: Åh lågstadiet, tror han hette Andreas :D
Alkohol du drack: Nån drink typ

JUST NU:
Äter du: Inget
Dricker du: Inget
Är du på väg att: skriva den här meningen.
Lyssnar du på: Inget
Väntar du på: Att få gå & äta frukost

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Ja
Vill du gifta dig: Ja
Karriär i åtanke: Avelsrådgivare eller kanske lärare i lantbruksdjurs skötsel.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: Ögon
Kramar eller pussar: Båda
Kortare eller längre: Längre!
Romantisk eller spontan: En blandning av båda
Snygg mage eller snygga armar: Outch jag kan absolut inte välja där!
Tatueringar eller piercingar: Tatueringar
Känslig eller inte: Lagom
Ragg eller förhållande: Förhållande. Lekt har jag redan gjort tillräckligt
Bråkstake eller tveksam: Bråkstake mer faktiskt

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: Ja
Tappat glasögon eller linser: Ja
Haft sex på första dejten: Haha ja
Krossat någons hjärta: Ja
Har du blivit arresterad: nej
Dissat någon: ja
Gillat din killkompis (mer än som vän): ja

TROR DU PÅ:
Dig själv: Ja
Mirakel: Ja
Kärlek vid första ögonkastet: Nej
Himlen: Jahhha då
Tomten: Sen nån nisse på p3 sa att hon hade sätt en hustomte - ja
Att kyssas på första dejten: Mja egentligen inte
Änglar: Jag är en :D :D

SVARA ÄRLIGT:
Haft mer än en pojkvän på samma gång: Nej
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Ja
Vad kan du verkligen inte leva utan: Musik, hästar, pengar, vänner
Vad vet inte så många om dig?: Att jag...

Uppfräshning

Emma
Hur kommer det sig att du lägger in 3 veckors vila mitt i allt?

Hej Emma!
Det var ganska spontant, mycket jobb och Bengan hade inte haft någon längre sammanhängande vila sedan han kom till mig i Augusti så tyckte det var dags. Glömmer hela tiden bort att han bara är 4 efter som han känns så mycket mognare. Men vilan är bra, han har haft det ganska intensivt med många nya komandon så som galopp och backa. Och andra nya grejer som dra däck och longering så kände att han behövde stanna upp lite och få ta det lite lugnt i sitt svullar liv.

-

Idag var premiären sedan 3 veckor tillbaka. Bengan skulle få guppa buk!
Han var överlycklig att få komma in, som alltid. Och rulla sig hade han gjort med bravur efter som han var grå och ruskigt smutsig. Duktigt.

Började passet med att tömköra lite i framskrittningen, kände lute på honom. Stannade, svängde, provade kommandona. Arbetade vidare på vårat senaste tillskott i komandofamiljen nämligen backa.

Många väljer ju ett kroppskomando vid backningen så som lyfta handen eller ett finger. Jag väljer ett röstkomando efter som att jag vill att han ska kunna backa sedan när jag sitter i vagnen eller tömkör honom. Mycket också för att om det händer något och han MÅSTE backa när jag kör med vagn så tänker jag inte hoppa ur vagnen i ett pressat läge för att lyfta ett finger, noway.
Egentligen förstår jag inte varför man väljer ett kropps komando efter som att i ridningen sedan kan man använda röstkomandona - att lära in rygga i uppsutten position utan att behöva ta i tygeln nämnvärt utan bara använda komandot borde kännas mycket fränare?

Iallafall, detta är ju väldigt nytt och backa är inte hans favorit grej precis. Måste lägga väldigt mycket tryck på bogen samt vara övertydlig i mitt kroppsspråk att NU ska vi B A C K A. Men det går och med lite träning ska det nog sitta ;)

Skritten, traven och halterna satt som smäck. Vilket var skönt :)

Efter framskrittningen övergick jag till att longera honom. I högervarv var han super fin som alltid, gjorde allt han skulle göra och lyssnade lydigt på mina komandon. Jobbade lite övergångar för att aktivera hjärnan och snabbheten på honom. Söten var väldigt pigg på att galoppera och la in en hel drös med huvudruskningar och bocksprång, energin är det inget fel på iallfall.

I vänstervarv har vi tidigare haft lite problem med att han gärna vänder eller tvärnitar och backar ut från volten och det problemet fanns fortfarande kvar. Väljer dock att ignorera det och inte göra nån stor sak av det - påbörjar en ny volt ifrån där han står istället. Allt satt dock väldigt bra även i detta varvet.

Han är så himla underbar min lilla knubbsäl. Han är så himla överlycklig när han får arbeta att man skulle kunna värma upp en hel stad med den energin han utstrålar, går inte att vara sur i hans närhet inte. Och hans små hyss är bara så himla söta!

bjuder på en gammal bild!


Wishlist till Bengan och andra tankar och idéer.

Förövrigt fes min katt precis. Hon är så fräsh.

Amigo Insulator ponny 490:-

 

Amigo Hero 200 gr fyllning 759:-

 

Rhino plus Turnout 370 gr fyllning med hals 1245:-

 

Sen så kommer det ju komma en ny familjemedlem i december/januari. Symaskinen :D
Och jag är så vansinningt trött på att det inte finns prylar som passar till Bengan så här är ett urval av prylar jag kommer sy.

Ländtäcke som passar till tömkörningsgjorden:

Brun ullfilt

med:

Guldig och cremeguldig passopal
samt

cremevitt dekorband

Lindor i följande färger:


Gooodmorgon.

Jag har vart så fruktansvärt duktig den här helgen. Igår morse åt jag ett nykokt ägg, en tallrik risgrynsgröt, 4 mackor och en kopp kaffe. Idag stekte jag två ägg o la på mackan samt åt en tallrik yoghurt och en kopp kaffe slank ner. Jag kan tycka att det är rätt duktigt såhär klockan 3 på morgonen :D

Varken igår eller idag kommer Bengan att gå. Hans vila blev visst 3 veckor istället för två. Och veckan som kommer nu kommer fyllas av motion måndag, fredag, lördag och söndag. På söndag är det desutom fotografering men vi tar det för vad det är.

Håller på att kolla runt lite på stallplatser med om Bonnis ska åka hem efter klinikbesöket. Hittade ett som jag vet är riktigt fint! Paddock, ridhus, in och utsläpp samt täckesbyten ingår. Grovfoder och kraftfoder ingår och spån.

Gillar mest att det finns ridhus och paddock då det är nått jag saknar och vill ha i vinter :D Men vi får se :)

Magsår?

Jag har börjat misstänka att magsår kan vara det som Bonnis har. Och antagligen haft under en längre tid (eller magkatarr) googlat runt över heeela google och luftsnappningen kan vara en symptom.

Anledningen till att hästar får magsår och magkatarr har med utfodringen att göra. För stora mängder kraftfoder bland annat. I de flesta pellets och müsli foder är spannmålet upphettat, kokat vilket är onaturligt för hästen. Upphettade oljor och konserverings medel förekommer ofta det med.

Hästen reagerar på detta och bildar en överkänslighet - kroppen bildar sedan i sin tur en viss typ av vita blodkroppar. Dessa vita blodkroppar signalerar sedan till ett ämne som heter histamin att farliga ämnen finns i magen. Histamin produktionen ökar och magen körtlar stimuleras till att tillvärkar mer magsyra. Hästen är extremt känslig för histamin och får då en allergisk reaktion i magens slemhinna.

På den vuxna hästen kan följande symptom uppkomma:
- Stelhet i nacke och bröstmuskelatur (börjar oftast på höger sida)
- Problem med karpella leden (knän) och framkotorna
- Kan reagera kraftigt när sadelgjorden dras åt
- Ställer in under bakbenen
- Dålig päls, pälsen kan även resa sg över buken
- Kolik
- Stela muskelrörelser i specifika muskler (hals, bringa, magmuskelatur, bog med mera)

Fodra inte hästen med pelletter, upphettad/kokt säd, olja, korn, risskal eller majs eftersom den här typen av ämnen ökar produktionen av magsyra. Kom också ihåg att om hästen utfodras med för mycket koncentrat så fyller den sitt näringsbehov fortare än när den utfodras med det för hästen biologiskt anpassade fodret.

Fodra hästen minst 4 gånger dagligen eller ge fri tillgång till hö och/eller bete. Ge hästen grovfoder innan kraftfoder ges.

Kom ihåg att en häst betar 15 - 18 timmar på dygnet och en häst på bete utvecklar inte magsår.

-

Åter till Bonnis.

- Ökad värme i fram kotorna
- Spänningar i bog och bringa
- Reagerar kraftigt vid sadling


klinikbesök på ingång.

Red Bonnis idag och nej det kändes allt annat än bra.
Han ville inte skritta, han kröp fram. Han ville inte trava, han tog 4 travsteg sen "dog" han. Han kicka mot skänkeln och var riktigt grinig.

Så nu säger magen - kolla upp vad som är fel.

Ja visst, han kanske växer. Det kanske är för spänningarna i bog/bring partiet, kanske är det jag. Men det är dumt att tro och blunda. Så nu ganska omgående åker jag och Bonnis ägare till kalmar för att kolla igenom hela honom. Nått är det, hoppas bara att det är lindrigt.

Och såhär en fredag har jag tråkigt så fyller i denna:

Lovar du att vara ärlig? ja
Du heter:
Anna Bengtsson
Smeknamn: Bengt, mamma Bengt
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Imortal - Evanescense
Beroende av:
Mobil, godis, socialt umgånge
Vem behöver du mest just nu: Sömn?
Vad tror folk om dig? Brukar få höra att jag är en bitch när jag träffar nytt folk på fest. Tänk vad ett första intryck kan göra ;)
Stämmer det?
Verkligen inte!
Vad får du oftast komplimanger för?
Ögon, ben, boobs
Brukar du skratta för dig själv?
ja!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
Jag såg det, ha det så bra! Kram Mamma
Var bor du?
I världens ände
Trivs du där:
Fina dagar, ja. Annars, nej
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit och cider
Brukar du bli för full: Shit happends when you party naked.
Vad har du för mobil operatör: Telia for the win
Är du allergisk i mot något: Lactos och annanas.
Har du haft sex idag:
Nästa mål i ditt liv: Komma iväg på träning för Anders Eriksson samt göra det mitt hjärta säger att jag ska göra.
Hur svarar du i mobilen: Hej, det är anna
Vem ringde du senast? Li
Antal timmar sömn inatt: I don't know
Tycker du om din pappa: ja
När mår du bra:
I sällskap av det som gör mig lycklig.
Hur känner du dig nu:
trött
Vanligaste färg på dina kläder: Hm vitt
Är du smart:
Kom fram till imorse att godis påverkade hjärnan negativt så antar att jag inte är det.
Var du aktiv i skolan:
På nätterna var jag jäbligt aktiv
Vad saknar du: sommar, galna tider på skolan
Hade du en bra kväll igår:
jes
Favorit dryck på morgonen:
K A F F E
Rakar du benen: JA
När brukar du oftast gå och lägga dig: 8-9 om jag jobbar dagen efter. 
Är du blyg? Beror på sammanhanget
Sysslar du med någon idrott:
Ridning
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nej
Är du bortskämd:
Ja. Kan man nog lugnt säga
Vad gör du i morgon:
Jobbar och tömkör Bengan
Vad är det värsta du vet? icke jämnställdhet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? haha. eh om man lägger ut vad jag gör av med på en månad/delat med 4 blir det 2700... hehe
Vad behöver du just nu? sömn
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?
ingen aning
Vad längtar du till?
februari
Har du bra vänner och äkta vänskap?
ja huja
Vad är det finaste du fått? Ett par nya vinterdäck? (tack pappa)
En speciell dag du minns:
Studenten, 23 augusti 2010
Hur gammal är du:
19
Tycker du om någon just nu:
Om fem månader: Så är det april
samlar på:
skit
Gröna eller röda äppeln:
röda!
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Li for the win.

Vilken tid gick du upp idag:
11 :D
Har du sovit i din egna säng inatt:
Nej
Har du strumpor på dig nu: ja
Vad ska du göra ikväll: sova?
Är det okej att gråta:
ja
När grät du senast:
Det minns jag inte
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av min bil till mor o far samt köpa massa matriella ting o åka på en resa :D
Bär du glasögon eller linser:
Har glasögon när jag får ont i huvudet
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder:
nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Om jag jobbar: 02:30 om jag är ledig: när jag vaknar
Har du piercing: öronen & naveln!
Vill du gifta dig: jes
Vill du ha barn: jes
Solar du ofta:
när jag hinner och solen skiner
Är du bra på att laga mat:
Jag är kung.
Gillar du att dansa:
ja
Är du flygrädd:
nix :D
Vad dricker du helst när du är törstig: hmm. saft
Vilken är din favoritglass: daim <3
Tror du på ett liv efter döden:
Vill tro
Tycker du om sushi:
ja
Vad äter du helst när du ser på film:
snask :D
Bor dina föräldrar tillsammans:
ja
Har du tandläkarskräck: nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska: morgon
Vilken ögonfärg har du: gröna
Har du någon gång gråtit dej till sömns: ja
Biter du på naglarna:
nix
Röker du:
Jo alltså, till morgon kaffe sitter en joint jävligt fin till. Nej det gör jag inte
Hur ofta tränar/motionerar du: hm, när jag orkar :D
Senaste låt du hörde:
Shake it out - Florence + the machine
Vad gör du på helgerna
: Jobbar / träffar kompisar, rider, städar, dör vid datan

 

 

Jag o frugan förra helgen. Jag ser ut som en hög skadeskjuten bäver.


Ja BMB var det ja.

Fresh? Yes mam' :D


Jag har alltid haft svårt för det där.

Är ledig fram till helgen nu, rätt skönt. Stack ifrån Ottenby och ensamheten för lite socialhäng med bästa frugan igår och sov över. Blev tacos, film och massa snack. Kändes lite som gamla tider faktiskt, internat och ingen egen tid alls.

Saknar det, när man ständigt har människor runt sig och man fick inte änns sova ifred.
Liksom man kände varann så bra, så nära in på skinnet. Alla fester, galna påhitt och ja, allt. All dramatik får man ju inte glömma heller! haha :D

Jag rekomenderar internatskola till hundratio procent för det är grymt.

Sitter för övrigt och bläddrar igenom tre år på bilddagboken aka dayviews som det tydligen kallar sig nu mera. Ja jag tycker att det är rätt roligt att läsa mina gamla bloggar och kolla på gamla bilder. Läsa och se hur jag tänkte, betedde mig och såg ut. Jag gillar liksom lite att se resan jag gjort till den jag är nu.

Det är nog lite självdestruktivt också, haha. För det river upp minnen som jag glömt, men på nått sätt är det stärkande att kunna läsa om killen som gjorde mig illa, att läsa om min vedervärdiga syn på vikt och även om saker som inte ändrats ett dugg förutom att jag lärt mig hur jag ska förhålla mig till problemet.

btw så är jag kissnödig IGEN. Och imorgon ska jag hem igen, ska rida Mökkur och Bonnis :D

glad ryttare är...

en glad häst.

Red ut barbacka på Bonnis idag, för första gången. Bara det att komma upp på huset var ju en gymnastisk övning utan dess like. Jag är galet ovig, upp på pallen och sen försöka kravla sig upp utan att dra runt schabrak + padd vad en bedrift ska ni veta!

Hopp o iväg, pigg var han. Och nervös var jag. Kändes lite ovant, man kommer ju så himla nära inpå liksom så tog en liten stund innan jag slappnade av.

Men han var grymt fin, var riktigt kul att rida. Särskilt när jag märkte att tömkörningen hade gett endel, han var mycket känsligare för rösten och det var skönt. Använder samma komandon som på Bengan och målet är väll att jag ska kunna använda rösten så mycket som möjligt :)

Han var pigg och allert, jobbade mycket sidvärts och öppnor/slutor. Lite segt i början men sän räckte det med att jag vinklade om höften - kollade dit jag ska och la om sänkeln så flyttade han. Väldigt trevligt!

I traven försökte han sticka med mig en gång (eller tanken for nog igenom huvudet) kul sa jag. Han brukar ju inte tagga direkt.

Kändes lite som att vi kanske hittat något som passar oss båda, jag upplevde det lättare att få ihop och upp på bakdelen utan sadeln. Jag slappnade av bättre och då även Bonnis. Kul.

Ska testa igen imorgon och se om det bara var en engångsföreteelse ;)

Skoj att jag strax innan vi var på gården nästan druttade av. Dessa jädra bilister! En minibuss kom farandes och Bonnis tog ett bamse skutt ner i diket. Men jag satt kvar. Och sen skulle vi rida förbi en bil som stod still (han är inte rädd för bilar det var bara dumheter) så gjorde han en mini capriol. Jag satt som gjuten, lite fränt tyckte jag!

Hoppade av efter det, han ska inte lära sig massa dumheter :p

 


Åh.

Jag är lite off, det har sina förklaringar.

Händer ganska myclet här, dock inte på hästfronten.
Har förövrigt komit fram till att jag BARA ska ha Bengan i min ägo och stalla upp han i privatstall för jag vill ha ett liv i vinter :o

Bilder på mina bajsiga armar kommer senare idag ;) puss

Nu är jag tillbaka!

Efter en hejdundrande helg. Gårddagen var riktigt bra må jag säga men nu är jag sliten!
Vart hos mormor hela dagen och sov typ 5 timmar inatt, woop woop.

Iallfall, imorgon ska jag tömköra Bengan en kortis runda och bara känna lite på honom. Och Bonnis ska jag skritta ut på barbacka har jag tänkt :)

Står också inför ett stort beslut och det grämmer mig. Skulle vilja att någon annan tog detta ebslut åt mig!

Puss

vet ni vad?

Brun utan sol kan dra åt pipsvängen.

Bajs är det nya BUS så äre. Nu har jag dock tvättat armarna men kan bjuda på en bild ikväll på hur mumsiga mina armar är efter ett mjölkpass i tee. Eller mysiga och mysiga, har typ skapat ett skal av bajs på armarna.

Nu har jag vart duktig och bakat en kaka beståendes av maräng, vit choklad, rosa grädde och passionsfrukt. Bild kommer imorgon ;) Jag kanske valt fel yrke? Kanske skulle blivit konditor istället.

Bara för det kommer den säkert smaka skit och ge matförgiftning...

Angående dressyr är en blodsport.

Man håller nu alltså på att utreder om man ska lätta på regeln angående blod i skummet. Man blir utesluten om blod förekommer i hästens mun under tävling alltså och i lagklasser i till exempek VM, OS etc. förlorar laget sin chans att vinna. Men nu håller man alltså på och utreder i FEI (internationella ridsportsförbundet) om man ska lätta på denna regel och låta veterinär bedömma om ekipaget kan fortsätta sin ritt eller inte.

Alla utom FEI vill ha hårdare regler
Kyra Kyrklund

Den nya lättare regeln ska tydligen bara gälla på toppmästerskap, frågan är vad det ger för signaler? Som K K även säger så ska det inte vara blod någonstans.

Och mycket sant med det, varför skulle det vara okej att det fanns spår av blod i skummet på VM men inte på en lokal dressyrtävling hemma?

Jo visst, klart det är surt om man precis ska starta sin kür i VM och dommaren blåser av för att hästen bitit sig ytterst lite i tungan men tillräkligt för att det ska färga skummet. Men life's a bitch och så länge man själv inte vart delaktig i att hästen blöder tycker jag att man får sura lite och åka hem efter som att hästen då inte är i toppskick. Men det är svårt att sätta gränsen. Att hästen desutom tuggar/suger på bettet ger ju en risk att den också biter sig. Har man själv vart delaktig i detta så ska man absolut inte gnälla utan stå sitt kast.

Men blåtunge fenomenet - hyperflexion/rollkür var FEI inte sådär super sugna på att kliva in i debatt föränn de fick regält med påtryckning. Intressant egentligen att de är ovilliga att gå in och skriva regler om sånt som faktiskt är dåligt men gärna sätter sig och disskuterar något som i min mening är självklart.

En häst som blöder i munnen är inte på topp för dagen.

VAD TYCKER DU?(för att komma till artikeln klicka på bilden)

Det är en himla tur att

Bonnis vaktar sin mat.

För skillnaden i mat intag på de båda herrarna är slående. Bonnis får 15 kilo hö på kvällen medans Bengan får 1 kilo. Tur att det inte är tvärt om i hagens hiarki för då hade Bengan sätt ut som en boll (mer än vad han redan gör det vill säga)

Nu är det kväll och imorgon bjuds på mer jobb! Puss

Om ett år ett år tillbaka.

Ett år har gått sedan 10 november. Och enligt min förra blogg satt jag på Mellie för första gånger, jag var också hemma hos Li tillsammans med Johan och Tove för våran vecko onsdagsmat + bonde söker fru.

November förra året var en rätt tung månad, jag bröt upp ett förhållande som var åt helvete. DÅ för ett år sedan var jag övertygad om att det var dags att dö då ;) Men tycker att slut resultatet efter uppbrottet blev fantastiskt bra!

Genom gick någon form av förändring desutom. Slutade snusa, klippte rak lugg och tog tag i mitt huvudvärks problem och fick glasögon.

Jag hade aldrig trott där, 10 november 2010 att jag skulle flytta till Öland och jobba med 400 mjölkkor. Inte heller trodde jag att Mellie skulle bli min absoluta drömhäst, hade heller inte kunnat gissa att vi ett år senare inte skulle ha nån framtid ihop. Att jag skulle äga min första häst år 2011 hade jag ju inte riktigt listat ut heller.

Det som gör mig nöjdast egentligen när jag tänker tillbaka är att jag mådde så psykiskt jävla käpprätt åt helvete men idag är otroligt nöjd över min tillvaro.

Man ska aldrig tänka att nu kan det inte bli bra igen, för den där smygande glädjen och lyckan är förädisk. En dag sitter man där och ler iallfall!

Men vad kommer hända om ett år?
Kommer jag jobba kvar på gården?
Hur ser mitt sociala liv ut?
Har jag och Bengan tränat för Anders Eriksson än?
Har jag köpt en till häst?

Jag vill hoppas att mitt nästa 10 november kommer se ut i den här stilen.
Jag jobbar kvar alternativt flyttat närmre Borgholm. Mitt sociala liv vill jag inte fundera på för förhoppningar sätter gränser och det blir ändå aaaaldrig som man tänkt sig men jag och Bengan har såklart tränat för Anders och vi jobbar nu med byten på töm. Bengan är smal också. Nån till häst har det inte blivit, satsar fullt på Bengan men jag håller ögonen öppna.


Hur såg ditt liv ut för ett år sedan? Hur ser det ut idag? Och vad hoppas du nästa år har att erbjuda?Första åkmedturen på Mellie.
Jag är lilla fröken planering.

Enda ut i fingertopparna. Och just nu planerar jag hur Bonnis "rehbilitering" ska se ut samt hur Bengans väg mot muskelknippe ska se ut.

Bonnis ska jag nästa vecka börja jobba över lite bommar, både upphöjda och med lite längre avstånd i mellan så han uppmanas till att länga ut steget lite bättre. Masseringen ska såklart fortsättas med, han tyckte det var jätte skönt igår och somnade nästan.

Mycket tömkörning både på rakt och böjt spår, tänkte att jag nästa vecka skulle jobba på avtippningshögen vi har. Lite samlad skritt i upp och nedförsbackar med halter, sjukt bra om man vill att hästen ska bygga rumpa och sätta under sig. Räcker med liten lutning desutom för att det ska ge effekt.

Ska testa att rida barbacka imorgon och se vad han säger. Han är ju inte helt överens med sadeln trots att den passar. Det har att göra med att han har spänningar som går från manken och ner över hela bog och bring partiet. Så antagligen smärtar det (eller antagligen, jag har själv spänningar och knutor över hela ryggen och vet hur gutt det är) och jag vill inte bygga på den känslan att sadel = aj aj. Så ska testa att rida barbacka och se vad han säger om detta. Personligen har jag inte ridit barbacka på 3 år men har endå rätt bra balans. Och på Jollan kom jag åt henne mycket bättre utan sadel då de kände sitsen bättre

Bengan ska sättas igång igen nästa vecka efter sin mini semester på 2 veckor. Börjar lite lugn med skritt 4 dagar nästa vecka med korta intervaller med trav. Inga mastodont pass utan tömkör min sedvanliga runda som tar ungefär 45 minuter för den lilla herren. Sen brassar vi igång med lite mer trav, fortsätter arbeta upp känsligheten i mun och på röstkomandona. Galoppen ska fanken sitta till slutet av denna månad och det även när jag tömkör på volt.

Planerar att börja tömköra över bommar med, lite upphöjda och lite studs. För att variera arbetet så mycket som möjligt och arbeta upp en smidighet likt en katt. No more belly står på menyn också. Magmusklerna ska trimmas och buken ska bort. Nu börjar det bli kallare och vi börjar närma oss installningen.

Ja mina hästar går fortfarande ute, har haft 3 frostnätter än så länge och då var dom inne. Men nu är det plusgrader när jag går till jobbet och då kan herrarna vara ute. De mår bäst av det :)

Bengan ska klippas och Bonnis likaså i samband med installningen. Anledningen till att jag inte gör det nu är för att det är för varmt med ett fodrat täcke på dagarna och för kallt för regntäcke på natten.

Så ser det ut, Bonnis ska fortsätta gå ungefär 4 - 5 dagar i veckan tills Lovisa kommer på återbesök. Massage varje dag dock. Bengan ska mjukstarta med 4 dagar i veckan (ganska lagom i 1-3 veckor för oss båda) och sen upp i 5-6 dagar i veckan med nån extra ledig dag ibland när han gått hårdare. För Bengans del planerar jag in en semester igen i januari.

Bilden tagen för ganska exakt 2 månader sedan. 15 september, då snurrade han fortfarande ibland och var tjaffsig i munnen. Min fin fina kille.


Nyfiken.

 

Vore suuuper glad om så många som möjligt svarar, om så bara på en fråga - men helst alla ;)


Åter igen, vad tusan tänker folk med?Amen seriöst. Hästen är antagligen inte änns inkörd och när den reagerar så starkt på vagnen (som dom egentligen inte borde kopplat dit från första början) varför fortsätter man då?

Och hur fan tänker man om man sätetr en häst framför?
Och när man har en extra person bakom sig i vagnen som håller i "föraren" från att trilla ur vagnen när hästen kämpar för sitt liv för att komma ifrån vagnen?

Ursäkta, jag skrattade gott när dom föll ur vagnen till slut. Men hur i helskotta är folk funtade?!

Dagens inköp!

Ett par svarta jeans från Gina.
Jag ska ställa mig på vågen nästa gång jag får chans, är grymt nyfiken på hur mycket jag gått ner egentligen. Innan hade jag 30/32 alternativt W28 i jeans och dessa var W25. Komiskt!

Tre par trosor från Gina.

Kylgel och liniment från Hööks.
Glyseringtvål och en pessoasele/longeringssystem från Hööks också.

Gosh, jag borde ha kodlås på min plånka.

Iallfall, på lördag ska jag inviga mina nya jeans tillsammans med ett par röda härliga högklackade (ja såklart är de alldeles för höga som alltid) och nån topp. Men det är minsta problemet!

Hur har eran dag varit?

I'm digging a hole

Frida om Onsdag.:
Pessoaselen är ungefär lika gullig mot hästens mun som en töm bakom rumpan är vid tömkörning, dvs inte alls ;) ännu värre t.o.m eftersom rycket kommer i varje steg och inte bara för ytter bak.
Bättre vore att skaffa nån form av band (helst elastiskt men med skydd för klämrisk) och fästa runt hästens bakdel för att den ska hänga med :)


Haha lite kul det här faktiskt, jag bestämde mig iallfall för att köpa selen för att prova och skaffa mig en egen uppfattning, dock knäppte jag den i nosgrimman efter som jag innan var medveten om att ett steg = ett ryck och det är jag ju absolut emot och det vet ni ;)

Dock tänkte jag inte på detta senario:
Hästen tar ett steg med inner - bakremmen slappnar av på insidan men spänner sig över ytterbak vilket resulterar i att hästen kortar steget bak. Iallfall gjorde Bonnis det och det var ju inte riktigt det resultatet jag ville ha. Så en elastisk lina bak skulle jag inte rekomendera heller.

Det är svårt det här med hjälptyglar, man måste prova och se för att inse att nej. Jag kan ju medge att jag inte är någon stor anhängare av någon hjälptygel (mer än martingal men det ser inte jag som någon hjälptygel snarare ett "jag vill inte bryta näsan" hjälpmedel ;) ) efter som att de allt som oftast knäpps runt nacken - ner genom bettet och vidare till ryttarens hand eller sadelgjorden. Exempelvis gummisnodd, inspänningstygel (sitter från gjorden till bettet med en töjbar gummiring på mitten), chambon med mera. Efter som de går framifrån o bak (mitten snarare) och man rider ju inte ihop hästen framifrån o bak. Så min fundering var, pessoasele bakifrån?

Men, det blev bakifrån + framifrån mot mitten haha. Nej den gräver jag ner ;) Longerade två varv med den innan jag konstaterade det faktum att det inte alls var som i mitt huvud :D Och det trots att jag tog bort effekten att den rycker i munnen.Onsdag.

Idag ska jag in till Kalmar för att handla lite grejer till på fredag då vi ska fira min kompis som fyller 18. Själv ska jag vara nykter och duktig och köra damerna in till krogen (ska faktiskt ut på krogen också, första gången i mitt snart 20 åriga liv som jag går ut nykter, dags!) och nått att ha på mig på lördag (då ska jag inte vara nykter däremot. Snart kommer vintern och då kommer jag få sitta hemma så gäller att passa på haha)

Sen ska Bonnis tömköras och Bengan borstas. Mys!

Sitter och överväger om jag även ska köpa en pessoasele. Jag har bara bra erfarenheter av den men är det nån som har nån negativ åsikt om denna så vill jag gärna höra det :)


Ibland undrar man?

Kollar ju hen heeel del annonser just nu och ibland förundras jag över vad folk kan lägga ut för bilder på sina annonser. Javisst de har skrivit i annonsen att ryttaren är för lång. Men jag skulle endå inte lägga ut bilder av denna typ. För det första har ryttaren ingen hjälm och för det andra rider han med en hand.

Då är det väll endå bättre att lägga ut en gullig hagbild eller nått?

Duktig hest.

Var ute tidigare idag och tömkörde Bonnis, han är riktigt fin men har lite svårt att komma åt honom. Han trampar på bra och bitvis arbetar han korrekt men har svårt att böja igenom honom på volterna.

Så i helgen ska jag, självmordsbenägen möjligen, rida barbacka och arbeta honom i skritt och lite i traven. Försöka arbeta igenom sidorna, han har ju spänningar i bogarna så vore nog inte så dumt att stretcha igenom en kort stund.

I övrigt var han riktigt fin, mjuk och lyssnade bra på rösten.

Bengan fick komma in på en liten borstning nu på kvälls kvisten när jag endå skulle ge dom sin kvällsmat. Passade på att prova hans nya fina vintertäcke från Källquist (komiskt att det på förpackningen står protector) iallfall det satt super bra förutom att det var lite långt. Han drar nog 90 täcke egentligen men då hade nog inte bukgjordarna passat.

Gillade täcket enormt då jag HATAR den där knäppningen på bukgjordarna det brukar vara, haka i - gå upp. Här var det snabbknäppen på bukgjordarna med doldresår. Sjukt bra!

HÄR HITTAR DU TÄCKET.
Jag satt kvar!

Var iväg en vända på grann gården idag för att hjälpa M med sin mysiga islänning Mökkur.

Jag blir lika fashinerad varje gång, att hästar kan reagera så totalt olika.
Som Mellie, jag hoppade upp och red. Medans Mökkur står still och där står han. Lite fränt men iallfall...

Tömkörde han lite först då M och hennes väninna haft lite trassel med det de senaste dagarna, han stannar och fryser. Så tömkörde nått varv för att se hur han beteede sig. Var bara att driva och gå på lätt med pisken så gick han igen, misstänker att han tröttnat på paddocken så jag tyckte det att de kan ge sig ut på nån åker och tömköra eller grusvägar. Han är så lugn och de är alltid två att det inte skulle vara några problem. Vadå, jag tömkör Bengan ensam och han är fyra också, det blir lite vad man gör det till :)

Efter det satt jag upp, han backade lite och krånglade men smidig som en katt smet jag upp. Tydligen är lika så det nån fix idé han fått när M har hängt på honom. Och varje gång han backat har hon klivit ner och flyttat pallen så han har väll kommit på att han kan göra så ;)

Men sen då, uppe på ryggen. Och där stod han, klappade och pratade mycket och sen började vi gå runt med honom. Och slutligen på rakt spår - anledningen att vi började på en snäv volt var för att minska risken att han skulle sticka iväg de första stegen. Och då for han iväg haha. Till M's stora lycka töltade han ett par steg, något han inte visat innan så det var kul! Sen var han lugn men spänd. Skrittade ett varv och gjorde lite halter och så :) Super fin med en ryttare med fett smile och en mycket stolt isis ägare ;)En smickrande bild tagen för nån vecka sen på Mökkur


oj.

jag mailade på nedanstående annons. Wooups.

ÅH!

Hade inte den här annonsen kunnat komma ut i typ januari/februari eller?
Hade hämtat hästen på direkten. Tänk er Bengan brevid denne liksom. Gosh jag drunknar i mitt egna dregel.Garfield mjaaaauuu.

Fram och avridning.

Paulina:
"Hur länge bör man skritta en häst innan man börjar jobba den? Alltså trav och försöka ställa och samla ihop osv?"

Det där är lite individuellt. Men rent generellt säger man att det tar ungefär 20 minuter för blodet att strömma ut genom alla blodkärl, även de minsta. Men ålder och årstid spelar också in.

Jag personligen brukar skritta på lång tygel i 15 min sen börja göra lite små förflyttningar på lång/halv lång tygel för att gymnasisera hästen i sidorna. Lite halter och kolla så att hästen är lyhörd på min röst, sits och skänkel.
Brukar ta ungefär 10 minuter och där efter brukar jag börja rida böjda spår, rakställa lite och kolla så allt fungerar samt rida ihop hästen till en bra arbetsform. Varierar lite på hur lång tid det tar, ibland kommer jag inte längre men om dagen är bra och solen skiner är det bara att fortsätta där efter. Då har jag oftast en hyffsat mjuk häst.

Avskrittningen är minst lika viktig, för att få bort ev slagg i musklerna och mjölksyra i benen. Föredrar att skritta av på ett något fastare underlag. Men förutom avskrittningen tycker jag att man ska galoppera och trava av. Det vill säga rida hästen lång och låg, avslappnat i alla gångarter. Lika så i skritten innan man ger helt lång tygel och skrittar av.

Och jag bjussar på en bild från 2009. Underbara Jollan, här efter 2 månaders vila och med en ryttare med en alldeles förträfflig handställning och huvudvinkling ;)Glad chey.

Var o hämtade paketet från Hippotique som var regält försenad på grund av att stackars Patricia vart jätte sjuk :( Men nu kom det och i det hade jag fått en fin tee från B Vertigo. Ännu gladare!

Bengans vintertäcke, hoppas det passar nu! Börjar misstänka att han egentligen har mindre än 95 cm men det märks. Från Protector iallafall. Och sen det efterlängtade oranga schokemöhle schabraket. ÄNTLIGEN!


Shake it out.

And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh woah

- Florence and the machine.

Tömkörde Bonnis ungefär 30 minuter, var helt inställd på att han skulle vara grön. Snopen jag blev när han bara traskade på och snurrade inte en enda gång. Han var i allra högsta grad tömkörd innan vilket gjorde mig super glad efter som vi inte funkar ihop i ridningen. Jag gick där efter med ett smile från öra till öra. Kalas kul tyckte vi båda att det var, han var pigg och framåt. Fick driva ett par gånger men mestadelen av passet gick han i frisk fart vilket kändes bra.

Försökte ha han i en lång och låg form, avslappnat men inte på bogarna. Och studvis var han verkligen jätte fin, mjuk i munnen och avslappnad. Stundvis gick han ur formen och blev vingling. Försökte oss på att flytta bara några steg för att gymnastisera sidorna och liiite gick det att flytta.

Jag är ju ganska grön på tömkörningen och gör allt med hjälp av känsla och logiskt tänkande. Att flytta ett litet putte steg sidvärts är för mig att åka till månen & tillbaka.

Jag vet inte vad det är med tömkörning som förtrollar mig. Ärligttalat jag har ALLTID hatat motion och jag ger mig fortfarande inte ut på en promenad bara för att röra på mig. Men att tömköra tio minuter, en halv timme, en timme och hålla super fokus på hästen att allt runt omkring försvinner är sjukt.
Jag som alltid vart så fäst vid dressyren suckar nästan vid tanken på att ut och svettas. Jag vet inte, var antagligen för länge sedan jag hade ett dressyrpass på en häst som jag verkligen fungerat med och då slutar det väll vara roligt helt enkelt.

Förövrigt var Bonnis väldigt söt i Bengans tömkörnings gjord ;)


Ändring i planerna.

Tänkte ju promenera med Bonnis idag men ska nog våga mig på att tömköra honom istället.

Han är ju aldrig tömkörd innan så jag får den nobla äran att köra in honom och spräcka den mödomshinnan. Spännande, får se hur mycket han snurrar. Tror dock Bonnis kommer köra tekniken - stå still, inte förstå och vända runt i slow motion. Men alltid trevligt att lära sig hur jag ska tackla det problemet då Bengan var mer wrooom osså hade man huvudet i knät typ. Tog ett tag innan jag lärde mig läsa de signalerna (men nu kan jag se innan han vänder att han tänker tanken och då driva på honom samt flytta mig lite i positionen)

Mökkur som jag hjälper till med i tömkörningen gjorde lite som jag förväntar mig att Bonnis kommer göra fast endå inte. Han kör nämligen följande teknik: Stanna, tjura, snurra, dra iväg. Men Bonnis känns lugnare i psyket.

Fast iof lite action skulle ju inte sitta fel...

Shululu!

Så himla fin!

Musblack fjordkille.


Måndag och en nyyy vecka.

Jobbar bara tre dagar den här veckan, skönt nog.

Idag ska jag iallfall ut o promenera med Bonnis en runda. Väljer att inte sitta upp på honom idag utan att gå en runda som tar ungefär 45 min. Så blir stress nu på morgonen så jag kommer därifrån i tid. Slutar typ halv 11 numera (eller när jag är färdig, kan bli senare, kan bli tidigare) och halv 11 + stallet = 12. Sen hem o sova 2 timmar :P

Iallfall, Bengans vila fortsätter en vecka till. Han är rätt ojämn nu så vill ta det lugnt :)

Vad ska Du göra idag?

BioLight besök idag.

Var ju som sagt ganska nervös inför detta.

Bengan såg fin ut, var riktigt fin i benen men hade en knuta över korset ner på ena sidan som han fått av en spark trodde hon. Samt lite ökad värme över manken vilket jag drog slutsatsen att det berodde på att hans tömkörningsgjord inte är fri över ryggen. Annas julklapp? Japp! Men det var så lite att det inte krävdes någon behandling men skulle massera honom över rumpan och manken bara.

Bonnis däremot, som jag trodde hade nått spöke på ryggen efter som han grinade så mycket vid sadlingen. Men han var fin i ryggen men hade spänningar i hela bogen och bringan, liksidigt samt ökad värme i kotorna båda fram och haserna bak. Detta trodde hon berodde på att han växt mycket och inte riktigt orkar arbeta in under sig.

Han går ju gärna på bogarna och mesar. Detta är ju en bidragande effekt till att han vart så "loj", han vill inte riktigt ta ut steget efter som han har spänningar i framvagnen. Longerade även i trav för att Lovisa skulle få se han i rörelse. Han är ju inte halt och det borde han inte vara heller (han gick igenom besiktningen ua för 2 månader sen och så mycket har jag inte ridit och tränad för att det ska ha kunnat bli nått)

Berättade även om att han inte gärna galopperar och det har troligen med detta att göra också. Att det tar emot.

Så nu blir det lugnt och fint ett tag, ska måndag - tisdag - onsdag. Skritta lång och låg och på onsdag kunde jag jogga lite lätt. Jogga blir inte så svårt, snarare att få ihop hästen + jogga, utan att han dör.

Ett återbesök ska bokas in om 2-3 veckor då hon ska komma och kolla igen.

Massera med liniment ska göras också varje dag för att få igång blodcirkulationen samt smörja in kotorna med kylgel.

Bilder från besöket kommer så får ni se hur det ser ut på bild :D Troligtvis i slutet av veckan kommer dom :)

Galen helg.

Mina helger brukar dock vara galna men inte varje helg man är utklädd till ehh sexig nunna på förfesten liksom?
Förfesten var så himla trevlig, kände två personen men fick fin kontakt med de övriga. En kille - 2 meter lång minst - storbonden J. Jag fattade dock inte att han var en stor bonde (för sin längd) så jag där överlycklig: Hur många kor har ni :D svaret var dock inte så stor, 100 ;) Då jobbar jag på en enorm gård haha. Så fel det kan bli!

Söt va? ;)

 

 


Vad är...

...BioLight?

"Jag skulle inte vilja vara utan min BioLight"
- Rolf-Göran Bengtsson

När kan man använda BioLight?

* Förebygger och påskyndar läkning.
* Snabbare läkning av sår och inflamationer.
* Förbereder musklerna för arbete och ger effektivare återhämtning.

Ljus påverkar läkningen?
Forskare för NASA har under 40 år forskat i hur ljus påverkar oss och läknings processen.

* Ljus stimulerar frisättningen av ATP (cellernas energi)
* Stimulerar bildandet av nya blodkärl
* Vidgar kärlen och ökar därmed blodflödet
* Ökar RNA- och DNA-synteserna

Ljus och energi.
BioLight ger ifrån sig ett pulserande infrarött ljus och rött med hög intensitet.
IR: Minskar inflamationer, läker sår, smärtdämpande, ökar blodcirkulationen och ökar aktiviteten i lymfsystemet.
R: Dämpar inflamationer, stimulerar kollagenbildningen och vävnadsregenerering samt ökar blodcirkulationen.

BioLight förser cellerna med elektromagnetisk energi.

Att observera är dock att man inte bör utesluta andra behandlings metoder. Men går även utmärkt att kombinera ihop med till exempel massage. Men ett par skador man kan använda BioLight på är följande (obs endast ett par exempel) :
- Ledinflamationer
- Smärta
- Ligament och senskador
- Skavsår
- Mugg och gallor

Viktigt att tänka på dock är att det är 96 timmars karens på BioLight behandade hästar.

För mer info --> H Ä RFREEEDAG!

och jag är pepp. Pepp pepp pepp för imorgon är det lördag och då ska jag ut på krogen i mina nya fina skor. Mjau.

Var ute och kvälsfodrade och nattade hästarna förut, de skrämde livet ut mig.
På söndag kommer Lovisa och kollar på dom desutom så det känns bra :D

Paulina ----> L <----- om Liten på utsidan med ack så stor...:
Nämen helbror?! Heter den herren?

Svar: Hej Pau!
Halvbror var han såg jag, hade missat den lilla detaljen med deras båda fäder ägs av samma ägare. Miss av mig. Han heter Alf och är född 2006 och är efter Kyllemos Karon som är flerfaldrig guldvinnare på premeringar.


Kyllemos Karon - Bengans halvbrors pappa.


Bengans pappa, James Herriot.

Ja som ni ser på dessa båda herrar skiljer sig endel. Alf är väldigt lik sin fader med myyycket man och svans. Medans Bengan har mycket svans men inte sådär super flashig man.

Bengan och Alfs mamma Solhöjdens Cerina som föl.Liten på utsidan med ack så stor...

... på insidan.

Ja men självklart snackar jag om Mr Bengtsson. Pratar ganska sällan om någon annan liksom.

Iallafall, ett par saker ni inte viste om och ikring Bengan.
- Bengan är en mamma gris.
- Bengan brukar ledas utan grimma. Men det går bara om jag håller i ett grimskaft.
- Han kan sträcka sig förbi ljumsken med huvudet. Men bara om han lockas med godis.
- Restiden från Vimmerby till Ottenby brukar ta 2 timmar, när vi körde hem Bengan tog det 7.
- Hans mamma är guldbelönad.
- Han har en helbror som jag var mer angelägen om att köpa, men han var hingst och inte till salu ;)
- Jag har brottat ner Bengan en gång när han var stygg. På vår första promenad aka "provridning"


Ja jag har kobajs på kinden.


Lite sugen...

... på att skita i storhäst och köpa mig en B eller C ponny att köra och tömköra istället. Jag tror jag ledsnat lite på ridningen och mitt självförtoende har verkligen sjunkigt i botten sedan Mellie stod på Öland. Tråkigt med inte så mycket att göra åt. Mitt arbete tar desutom så mycket tid att tävlingsdrömmen får ligga på hyllan några år till. Sen att mitt jobb tar så otroligt mycket tid, energi och ork är en annan bidragande effekt. Främst skulle en Cponny passa bäst. Dels för att min lilla mamma kan rida denne ibland samt jag men främst för att det är en hyffsat lagom storlek. Inte för litet och inte för stort. (Dock tänker jag ju inte sitta upp på en C-ponny innan den har musklat sig väl och kan bära sig själv bra. Har ju till och med tänkt tanken att rida in Bengan om några år när han är biff efter som att mina barn ska rida han i framtiden)

Så sitter och klickar runt lite nu och hittat ett par som ser riktigt fina ut hehe.

Typ: C -  Inriktning: Allround -  Kön: Valack -  Födelseår: 2006
En jätte trevlig kille som gärna gör mer än idag. Han är riden i alla gångarter, inte mkt utbildad. Tömkörd men inte inkörd, men säkert inga problem. Aldrig skadad el halt. Är det någon som vill ha en riktigt trevlig ridhäst så finns han här. Orädd. Kan vara kvar själv eller ridas själv även om det är roligare med sällskap. Lätt att hålla i hull, aldrig varit fet. Aldrig haft fång el liknande.
Maila eller ring om du vill veta mer.
Grundriden.

Typ: B -  Inriktning: Körning -  Kön: Valack -  Födelseår: 2005
Namn: Jackie
Vi måste hitta ett nytt hem för en ponny som trivs absolut bäst framför vagnen. Tycker mycket om körningen (även 6- åring kan köra honom i paddock och ute med vuxen bredvid) och skulle bli strålande i par! Kan givetvis ridas också av både små och stora barn, men med en bestämd ryttare. Ring för mer information.

Grundutbildad i ridning och körning. Kör med både rockard och marathonvagn.

Underbara dag.

Jag är bara så himla glad och tillfreds idag. Sjukt egentligen med tanke på min pissiga vecka men mjölkpasset var så himla galet och positivt. Vilket var så himla skönt, skrattade och stimmade. Tror till och med att E bjöd på en dans där i dimman. Och korna var snälla och kalvarna var söta vilket de iof alltid är.

Var ute hos pollarna och gav de frukost med. Mina pollar går ju fortfarande ute, är inte så kallt om nätterna än. Imorse var den 7 grader (klockan halv 4 på morgonen) och det blåser inte. Tycker det är skönt, tror hästarna mår bra av det med. Iallfall Bengan, Bonnis är nog glad bara han får mat.

Så nu har jag börjat stöd fodra morgon och kväll till en början. Nästa vecka börjar jag med tre givor á en smockad IKEA påse med hö varje gång. Bonnis äter att själv efter som han vaktar maten så pass att Bengan kommer åt ett strå då och då. Bengan får en tuss som han mumsar på sen får gräset räcka (vilket det gör, han är fet).

Bjuder på massa bilder och en liten bild serie på mina herrar.


Bengan: *Hmm hans hög är större...* "Ska vi byta hehe?"
Bengan: "YES!"
Bonnis: Wtffff? Vart är högen?


Bengan: "fanken också..."
Bonnis: Haha suck idiot...Bengan: hmm om jag smyger runt här så kaaaanske

Sekunden efter fick jag fort flytta på mig för då kom Bengan farandes i luften typ när Bonnis gick till attack ;)


Sen blev det mys stund med min prins.


Ruffsig kille? Morgon frilla typ...

Den där mulen är jag förälskad i.
Underbara men ack så långa dag!

Dagen har gått som på smort, verkligen kalasens bra!
Inga kor på rygg, inga trasiga fodervagnar, allt helt och inga sparkande kor. Sjukt härligt!

Kom hem vid halv 11 och strax där efter kom Sofia och Filip. Två gamla kompisar från skolan som är helt fantastiska, behövde verkligen se dom. Gud vad härligt det var! Käkade massa kakor och gick gårdsvisning. Skrattade och njöt. Underbara dom.

Sen jobb igen och nu sitter jag här!

Vet ni vad, jag har nu vart vaken i 18 timmar konstant varav 11 med jobb. Kul va? Otroligt!
Är dödens trött och vill inte än fundera över hur pigg jag kommer vara imorgon.

Var ute och pussade på mina grisar med, åh. Väntar fortfarande på svar från Lovisa - BioLight tjejen som ska kolla igenom Bengan och Bonnis med thermografi (på vanlig svenska - se om någon av de har ökad värme i någon muskel som kan tyda på inflamation) Bengan ska bara rutin kollas, borde inte vara något fel. Men är bra att kolla så han inte har minsta antydan till fång också eller är överbelastad eller liknande. Bonnis ska kollas framför allt för att se om han fortfarande har ont i ryggen samt se hur sadeln ligger. Om jag hade pengar över hade jag viljat kolla min egen kropp men det får göras nån annan gång när ekonomin tillåter. Haha undra hur min rygg ser ut liksom. Haha.

Sitter nu och letar tränare i tömkörning efter som att målet är att komma ut och tävla 2012 eller 2013 med Bengan inom tömkörning. Till min stora glädje skulle Anders Eriksson komma till Emmabods 3-4/12 och har nu mejlat och frågat om det finns platser kvar :) Håll tummarna!

Haha otippat!

För det första innan jag kommer dit jag egentligen vill komma så är jag lite död idag typ. Somnade halv 11 (gick och la mig 9) och klockan 2 ringer min älskade vän Mackan och säger att jag ska gå upp. Ehh nej, det är typ en timme kvar till det. Men jag har super svårt att somna om så där låg jag, as trött en timme innan klockan skulle ringa.
Fan att man ska ha så sjukt mycket som rör sig i huvudet.

-

Iallfall, hittade igår en blogg. Den här faktiskt, bloggen är väldigt ny osså där MEN en av tjejerna har en polla som heter Valencia. Och vad gjorde jag våren 2008? Jo ställde ut en häst vid namn Valencia på 3 års, så sjukt kul att se att det äntligen ska bli nått av den tösen!

Här har vi henne från Udden 2008. Gud jag var så himla nervös!


Gulle Bengan.

Var ute hos hästarna förut och gav de lite käk i hagen och pussade på dom. Åh min lilla lilla Bengan tycker hö är konstigt medans Bonnis åt med stooooora tuggor. Haha stört. Bengan var mer intresserad av påsarna typ.Katten Sessan var och hälsade på en liten stund med. Något som Bengan tyckte var väldigt spännande! Han typ sprang efter henne för att få nosa på henne, men till slut fick han hälsa.

ahh..

Ledig imorgon.

Ska mysa med Bengan och gå en liten runda, han växer nu så tar det lite extra lugnt och sen så är jag aningen förvirrad i mitt liv just nu.

Känner ni så ibland också?
Att man behöver sin mamma här, nu, genast för att tvinna ut tankarna?

Så känner jag just nu.

Gårddagen var hemsk, frågan är om inte denna dagen var snäppet värre. Imorse hade vi en nykalvad kviga som på nått vänster låg på rygg i karusellen helt plötsligt och på eftermiddagen var jag stressad utav diverse anledningar och släppte för mycket foder ner i fodervagnen så en bult till kraftöverföringsaxeln hoppade. Kul. Har fan inte vart så bajsnödig på länge.

Hoppas Du haft en bättre dag!

Lite ledsen..

Nu har jag haft en vecka och Bengan är verkligen på väg mot toppen. Och en ny vecka börjar, fick schemat igår och ser att jag är ledig tre dagar dvs onsdag, lördag & söndag.

Just nu är jag så trött att jag knappt orkar stå på mina egna ben, som man kan se på bilden innan behöver jag få sova. Men hallå, har ju vart ledig en vecka typ? Knas.

Åhh... Ser ut att bli en lugn vecka för min lille skrutt. Iof kan han behöva, han är ju bara 4 och långt efter i utbildningen ;)