mys!

Åh var ute i stallet förut i det otroligt härliga vädret!

Tog in båda pollarna efter som Bengan skulle få stå och chilla lite. Han har blivit så himla lugn i boxen nu, han har ju aldrig stått i box innan och förut var han orolig och gnäggade mängder (förstår jag de, han ser ju inget). Ska byta boxdörr till han så han kan se över har jag tänkt :)

Iallfall, longerade Bonnis som för dagen var hyperpigg. Drog en liten bock när jag skulle ta ut honom men snäll som han är så var det också det enda. Unghästbus ;)

Väl ute sen i linan så var han riktigt fin, lyssnade bra på rösten och ja var trevlig! Han galopperade till och med i båda varven så nu blir jag ju ännu mer pepp på att få denna månad överstökad så jag kan börja galoppera!

Tyvärr har han tappat en sko inatt och min hovslagare ska på utbildning nästa vecka i uppsala :( Nu kanske ni tänker, finns det inga andra hovslagare? Nix, jag bor som sagt längst ner på denna helvetes ö och det andra hovslagarna runt Kalmar/Öland hållet åker inte så långt för att sko en häst. Tur att han är jäkligt duktig!

Filmade Bonnis så den kommer upp ikväll :)

Bengan och jag hade lite mys i boxen, han har sånna snälla ögon insåg jag då! Kälek.


14. Saker jag gör varddagligen.

Beror ju på om jag jobbar eller inte. Min varddag varierar ganska mycket

Dag med jobb:
02:30 -> up and jump it's morning!
13:30 -> Jobb (mjölka, köra traktor och helt enkelt göra sånt som en piga gör)
09:00 - 14:00 -> Äta, sova, blogga, ut till hästarna
14:15 - 19:00 -> Jobb (mjölka)
19:10 -> Äta, dator, duscha, sova

Om jag inte jobbar

10:00 -> Upp och hoppa
10:15 - 13:00 -> Dator och äta
13:15 -> Stallet
17:00 -> Äta, dator, sova

Saker jag gör i stallet:
* Tar in den häst jag ska börja med
* Bortar, gör iordning för motionering
* Rider/tömkör
* Ger kraftfoder till en aktuella hästen
* Släppet ut - tar in den andra
* Borstar, gör iordning för motionering
* Fodrar aktuell häst
* Smörjer allt
* Sopar

Lite skillnad mellan tränsen va? ;)


Fredag

Har precis duschat så nu håller håret på att torka. Håret som förövrigt luktar som nyspunnet sockervadd - jag älskar Aussies hårprodukter.

Ska strax ut till hästarna.

Bonnis ska longeras. Han har vilat nu en vecka så det blir lite lätt arbete bara i lite skritt och trav. Galoppen kan han få falla in i om han vill men vet inte om han ännu tar båda. Kan ju i och för sig vara bra att se så jag vet om spänningen sitter kvar? Ska ringa hovslagaren och massören idag med :)

Bengan ska bara tas in och borstas, han ska få stå inne medans jag longerar Bonnis efter som att jag gör det i hagen ;) Kan vara skönt för han att få äta lite hö och få ta av sig korgen.

vad ska Du göra idag?

Puss

GLÖM INTE!

frågestunden ;)

och http://freeonlinesurveys.com/rendersurvey.asp?sid=jryppdyi33m9u23964245

Bengtsson.

Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på vilka framsteg vi har gjort. Lilla Bengan.

Jag och min kompis Madde skulle åka och kolla på en nordsvensk åt henne utanför Vimmerby och jag skulle kolla på en isabellskimmel som var sjukt fin! Tyvärr kom det fram att han hade patella upphakning så var inte särskilt sugen på honom...

Väl hos nordsvensken kröp det fram att gubben kunde tänka sig att sälja den lilla shettis vallacken han hade men jag var väll inte sådär super impad. Han var svår att fånga i hagen och ville inte vara själv, ingenting gjord med eller nått. Han var som ett tomt papper kan man säga.

Tog en promenad med Bengan när Madde red nordsvensken och dels vägrade han gå närmare än 1 meter bakom mig och när min kompis skulle ta en galopp och vi skulle stanna kvar så fick han rycket. Panik, stegrade och bockade för att komma loss.

Nu kommer han i hagen travandes, han gnäggar ibland när jag ska hämta honom, han går först i tömkörningen utan problem och är så himla okomplicerad.

Han tycker till och med att det är skönt att bli borstad vilket han inte gjorde i början ;)

Banderas - jag - Bengan

 
anna anka röstar jag på.

Trodde faktiskt inte att denna dag kunde bli värre men jodå!

Vi har fotbad till korna som man måste gå genom för att kunna växla grindar, glömde bort det och sätter ner foten och blev genomblöt! Mys ;)

Ska ut o skrapa i sista avdelningen och vad hittar jag där? Jo en kalv. Stackars lilla snutten, alldeles smutsig och blöt! In med han i en kalvbox och sen efter passet fick han lite råmjölk :) Hoppas han klarar sig bara. Nu tror han säkert att jag är hans mamma :D Åh, jag känner sånna moderskänslor för kalvarna så det är helt sjukt!

Ursh, jag vill rida! Ledig imorgon så tänkte longera Bonnis lite lätt efter som han vilat en vecka nu och Bengan tänkte jag ta in och borsta. Han är den som gått aktivast nu så tror han mår bra av att få lite hjärnvila. Nästa veckan blir det nya tag!

Anna Anka eller ett mjölkpass?

Jag har haft en bad ass morning så att säga. Massa nykalvade kvigor som sparkas, skickar av sig mjölkmaskinen och som inte vill gå in i karusellen. U N D E R B A R T. Låg en kvart efter mot vad vi brukar göra och i slutet av passet så fastnar en ko vid utgången och det tog 10 min att få loss henne. STACKARS arlagubben som fick vänta tills vi var färdiga.

Jag hade nog hellre gift mig med Anna Anka eller levt en månad tillsammans med Anna Skipper än mjölkat idag.

Varför heter båda Anna och är knasiga?
Varför heter jag Anna?
Undra om det har ett sammanhang.

Fast jag äter inte brosk.


13. Min högsta dröm

Oj, jag vet faktiskt inte om jag har någon sån där plutodröm.

Men att få komma ut och tävla och att det faktiskt går bra. Har ju aldrig tävlat aktivt i mitt liv så det vore väldigt roligt.

Skulle också vilja åka och jobba utomlands och hoppas att jag faktiskt gör det också och förverkligar den drömmen innan jag sätter mig och pluggar vidare.

Vad är din högsta dröm?


Vem älskar inte reflexjacka och tomteluva på hästen liksom?
Detta är iallfall en bild från min senaste "tävling", Jollan var triangelmärkt så detta var en klubb bara. 1 meter, och hoppning desutom - jag hade nog feber när jag anmälde mig!12. Min favoritgren.

*pekar på trädet*

Nej men det är dressyr, absolut. Älskar känslan av att hästen reagerar på näst intill obefintliga signaler. Älskar känslan att få flera hundra kilo att dansa under mina knappt 60 kilo.

Känslan kan jag bli hög på. Den är grym, adrenalinet som flödar till när du sätter ett rent byte eller när man känner exakt hur benen under sig rör sig i en sidvärts. Älskar kontrollen.

Sen kan det också bero på att jag blev så himla anti ponnyhoppning redan i ungålder trots att jag vart med och tävlat. Skrikande ponnymammor, ryck, slit, spön som slår mot rumpor för att ryttaren lägger hästen fel på hindret och den vägrar. Alla dessa ponnier som det är alldeles för mycket nerver i för att den unga ryttaren ska palla trycket på banan. Det ska bara gå fort för att man vill åka hem med rosett annars har det gått dåligt. Ännu mer irriterad blir jag på idioterna som startar protestlistor mot stilbedömningen på SM nivån.

För att citera dottern i stallet jag red i innan.

"Ni säger till mig att jag gjorde min hittils bästa runda under mina år som tävlingsryttare men vadå, det kan det ju inte vara? Jag fick ju ingen rosett"

Nej jag vill ha kontroll, hästarna ska vara välridna. Yttersta perfektion, finkänslighet och samspel.


Uppe med tuppen.

Klev faktiskt upp klockan sex idag, otroligt imponernade!

Har pratat med Hanna - som äger Mellie (tillsammans med sin mamma) och hon är i USA i ett rätt välkänt stall. Otroligt roligt att få prata med henne då hon ska vara där i tre månader!

Det roliga är att snorungen funderar på att åka till Tyskland och jobba nästa år, genom kontakter skulle hon bland annat kunna få jobba hos Schokemöhle. Men det var inte rekomenderat då det är en hästfabrik mer eller mindre.

Om du fick chansen skulle du kunna tänka dig att jobba hos Schockemöhle?


FRÅGESTUND 2.0

Ja, jag är sjukt och nej egentligen är det inte ett dugg synd om mig men jag kan ju få tro det och för att göra mig gladare (är man glad så sänder kroppen ut massa bra grejer och då kanske jag blir friskt?) så ställ MÄNGDER av frågor ;) Allt är välkommet, och allt besvaras.

Är ju faktiskt en ypperlig chans att få en gratis länk också...

Ge fräshigheten a comment.
och för den som undrar vad det står på handen är det fodermixen till korna.


HABEGÄR

På syndigt hög nivå. Känns dock bra att veta att den bruna Schokemöhle västen är min snart <3 mohaha


Jädrans.

Har åkt på nått som ser ut att bli en dunderförkylning :( Har satt sig i ena bihålan och som alltid när jag är förkyld kommer jag få en saftig ögoninflamation.

Behöver jag äns nämna att Bonnis som skulle ridits idag blir lidande? Har ingen lust att vara sjuk från jobbet, känns så jädrans surt bara!

Funderar på om jag vågar mig på att longera honom iallfall så att han får röra lite på sig.
Varför ska jag bli sjuk nu liksom? När jag börjat trava igång honom och allt! Och Bengan som jag tänkte börja dra däck efter...

M U T T E R.


Var ute och klappade på dom förut dock, Bengan hade fått av sig korgen igen så nu spände jag upp den lite ihopp om att han inte får av sig den nu :) No more fatty <3

Lite kärlek i lagårn

Bebisar :D

 

Här jobbar jag, typ 6 timmar varje arbetsdag ;) Runt runt i karusellen det går!


11. En låt som påminner om en häst du älskar.

Har faktiskt ingen låt jag anknyter till en häst.

Men en låt som påminner om en människa jag älskar är denna:

You can tell me all your thoughts, about the stars that fill polluted skies
And show me where you run to, when no one's left to take your side
But don't tell me where the road ends, cause I just don't wanna know, No I don't wanna know


Bonnis ägare och den människan jag inte kan tänka mig ett liv utan.Lite grinig.

Jag är SUPER TRÖTT, tur att jag har den äran att starta morgonmjölket idag så jag kan stå och leka robot - torka av, mjölka ur, sätta på, torka av, mjölka ur, sätta på ...

Hehe!

Lite grinig, var super sugen. Eller snarare ÄR på en lime outfit och en klarröd! Hittade de två perfekto schabraken men nehe. Ett synligt begagnat schabrak för NIOHUNDRA KRONOR!? Tror inte det va. Kan jag ju lika väl köpa ett nytt som kostar 599 kronor.

Överlycklig!

Håller på och sätter ihop en turkos/blå outfit. Schabrak + pannband snart mitt, nån som vet vart jag kan hitta lindor i färgen turkos?

ehh puss.

Mina små pluttar.

Var ute och nattade dom i hagen efter jobbet. Bonnis fick sitt kraftfoder och Bengan fick en morot osså satte jag på han betesreduceraren som han idag gått med kring halsen ;) Fast hellre han hänger den runt halsen än gömmer den i en nässelbuske som han brukar göra!

De fick vila idag, Bengan hade ett litet skavsår vid sadelgjorden så han får stå fram till onsdag. Bonnis fick ockstå stå idag vilket inte var planerat! Men var så nedrans trött så det fick bli så!

Veckoplanering:

Måndag (idag): Vila / Vila
Tisdag: Vila / skritt + trav
Onsdag: Tömkörning / skritt + trav
Torsdag: Tömkörning / vila
Fredag: Tömkörning / skritt + trav
Lördag: Vila / skritt + trav
Söndag: Tömkörning / vila

Jobbar så himla mysko denna vecka :( Nu ska jag inte låta negativ efter som att jag vill jobba mycket men vill ha sammanhängande dagar och inte måndag-tisdag + torsdag + lördag-söndag liksom whats the point?
I helgen ska jag desutom åka och kolla på granngårdens paddock så sen kan jag rida ner dit för att träna lite. Dock väldigt sällan då jag tycker att det går alldeles ypperligt att rida på grusvägar. Om en månad plockar vi in alla ungdjuren och köttdjuren så då har jag 1300 hektar att rida på ink. skogen :D Gissa om jag längtar? Även fast att arbetet kommer bli tyngre då med fler utfodringar och jag antagligen kommer vara död nu i början och inte alls vilja rida på min rast mellan passen men men.

ehh puss!

10. saker du inte visste om mig

1. Jag flyttade hemifrån när jag var 16.
2. Bor i ett eget hus beståendes av 4 rum + kök, badrum, vind och källare.
3. Jag har tävlat hoppning.
4. Jag har kastrerat kalvar.
5. Jag vill bli avelsrådgivare
6. Jag doppar helst inte huvudet under vattnet i sjö/hav för att jag är rädd för att drunkna.
7. Min första "dressyrtävling" (blåbärsdressyr) gjorde jag på welshmountin ponnyn Candido, efter det dröjde det många år innan jag visade mig på banan igen.
8. Har blivit erbjuden att börja träna monté för att senare tävla. Jag tackade nej
9. Jag hade jätte dåligt självförtroende och brukade svälta mig själv i högstadiet fram till jag började gymnasiet.
10. Jag kan och vet allt bäst själv men har på senare år fått inse att man bör lära sig något nytt varje dag och att kritik inte alltid behöver vara något negativt.

det finns dagar då det är jävligt kämpigt att kliva upp klockan halv 3 på morgonen.Vore jätte glad om Du som klickat dig...

... in på min blogg kunde svara på min enkät undersökning :)

http://freeonlinesurveys.com/rendersurvey.asp?sid=jryppdyi33m9u23964245


Nu borde länken fungera, skriv om den inte gör det ;)

Kram anna

edit. 50/50 lindorna ligger fortfarande på projektbordet då jag egentligen inte vill ha fleece som yttertyg. Om det blir aktuellt att sälja lindor kommer jag ta hem mängder av provtyger för att hitta det som fungerar bäst och som ser bäst ut så fokusera mer på vad Du vill ha för tyg på innerdelen.

Bilder kommer imorgon.

http://ohjuliet.blogg.se/ - Julia ville se bilder på alla grejer jag köpt så det kommer imorgon :)

Nu ska jag sova, jobb imorgon!

ehh puss

Ja, det vore ju roligt om ni iallfall kunde kolla en liten stund ;)

Och andra halvan där jag pratar om ridturen med Bonnis är pinsam. Men jag bjuder på det ;)
Nya schabraket :D Idag var vi matchande ;)Finaste killen :D

Det är dags...

... att tömma kärran när det börjat växa gräs i den.Bengans tömkörning i bilder:

9. Någon jag skulle vilja byta liv med för en dag, varför?

Oj så himla svårt.

Byta liv...
Ulla Håkansson tror jag faktiskt, fast endå inte. Inte byta liv men vara med en dag.

Varför? Hon är helt klart min största förebild, och att få rida hennes hästar för en dag (gärna en dag då hon desutom ska träna för tränare) och helt enkelt bara vara Ulla och göra piruetter runt träd och bara vara.


Vem skulle du vilja vara?

Okej min lycka är gjord!

Kom precis på hur jag för över bilder från iFånen till datorn. It will be pictures later ;)

Mina fina missar


ANG. TÄVLINGEN!

Efter som att jag hade så få anmälningar fram till typ igår (!!) så sa jag ju tidigare att tävlingen avslutas vid årsslutet. Det är ändrat nu och den tidigare avslutningsdagen står kvar. TÄVLINGEN AVSLUTAS 11 OKTOBER!LÄNK TILL TÄVLINGEN: http://colts.blogg.se/2011/september/tavling-hos-colts.html

Klicka där -> bloglovin och följ min blogg samt gilla "Hippotique" på facebook här: http://www.facebook.com/hippotique.se

Ah lovely sunday!

Idag skiiiiner solen och fåglarna kvittrar (antar jag, det enda jag hör här inte är The Lonley Island och mina katter som skriker på varann) och idag ska jag städa stallet, in med nytt spån i boxarna, ringa och se om jag kan köpa hö någonstans och rida Bonnis + tömköra Bengan.

Tänkte på det igår när jag stod och smörjde alla grejer, hur nogranna är ni?
- Smörjer Du efter varje ridpass?

Själv är jag sjukt mycket petant och smörjer alltid alla träns (även de jag inte änvänt för dagen om jag orkar) och snurrar ihop tränsen, gnider alltid av stövlarna och Bengans sadelgjord. Har faktiskt lite ångest om jag går från stallet och inte smörjt. Hatar skitig utrustning och om den inte hänger snyggt :o


Haha nu är min sadelkammare inte riktigt så tom, har 70elva täcken vid den där pinnen, sen en fodertunna efter den. Vid höpåsen står två plastbackar, en med 10 kg morötter och en med lite grejer jag inte använder. I framkant hänger en sadel och tömkörningsgjorden. Sen har jag två hinkar med rycktgrejer med.

Ska köpa in lite saker till sadelkammaren sen:
- Krokar
- Sadel + selhängare
- En korg man kan hänga över kanten


Bonnis.

Lilla snutten! Finns ingen gång man blir så glad som när man kommer ut i hagen och hästen kommer i full kareta för att få en klapp ;)

Red Bonnis en kort runda, dels för att det började mörkna och dels för att han haft lite ledigt denna vecka. Hade hacket på för att se hur det fungerade och det gick riktigt bra! Tyckte han tog bättre stöd och var lite mer framåt så kommer nog varva mellan detta och tredelat!

Gjorde lite sidvärtsrörelser och jobbade på att han skulle gå fram fram fram, grinade ihop gjorde han när han ansåg att slowmotion var skit bra!

Slowmotion is better then nomotion.

Tryckte till han och då skulle han hem tyckte han, men icke. Sen så gick han riktigt fint, tog någratravsteg för att se om det fick fram honom lite till. Då blev han glad hest ;) Men efter som att stått nu denna vecka så fick det räcka med 5 meter haha!

Lilla snutten, har ökat fodergivan lite med så nu får han 1,5 liter tävlingsfoder (vet ej vad det heter) och 1 liter krafft grov som är till unghästar och avelsston. Skulle in till lantmännen idag men de hade stängt :( Skulle köpt betfor till den goda herren nu när jag ska börja stalla in men kompenserade det med en feting morot, haha!

Hur har eran dag varit?


Bengan.

Idag blev det töntköring med fokus på traven. Kunde använda tömkörningsgjorden idag efter som jag köpte en ny fin dressyrgjord (60 centimeter, herregud!) i läder. Faktiskt riktigt mjuk. Lite imponerad, brukar inte vara så på Hööks!

Längde avståndet mellan oss, innan har jag ju haft grimskaft som tömmar för att kunna parera honom snabbare men tyckte att vi var mogna för lite längre avstånd nu. Han var delvis fin, delvis inte. Han är fortfarande väldigt obalanserad och går lite dit och lite hit, i traven så envisas han med att alltid sticka åt vänster så idag - efter som att vi fokuserade på traven - tömkörde jag ut på grusvägen där det är vall på båda sidorna så att han kunde sticka åt vänster utan att hamna i diket så att jag hade chans att korrigera det i trav istället för att bryta av.

Han larvade sig mängder och fick gå på honom lite med pisken för att han skulle förstå att det inte är okej. När vi vände och travade tillbaka sedan verkade det ha gått in i huvudet dock för då gick det rakt fram. Kan bero på att det var hemåt också men det struntar jag i ;)

Förövrigt så fungerade han bättre på det raka bettet vilket var skönt, tycker han har grejat lite för mycket innan så nu kändes det bättre!

Strechade igenom hela kroppen, borstade och fixade och gav den goda herren en morot som är en del av hans diet. Haha! Han måste bli smalare, men med daglig motion + betes reduseraren ska det nog kunna bli bra! Han har även börjat sätta lite muskler vilket är roligt :D


ah jag är en shopaholic.

Det är det jag är! Alltid trott att jag är en skogshuggare från norrland med halva fingrar, liksom som förklaring till varför pengarna bara rinner rakt igenom näven på mig men nu vet jag!

iallfall, helgen har än så länge gjort mig glad med diverse shopping!

Blev följande saker till mig:
- Grå kofta med svarta armar, Monki
- Beige kofta, HM
- Vitt basic t-shirt, HM
- Vinterskor, DinSko
- Plånbok, Monki
- Ridstrumpor, Hööks

Och till pollarna:
- 10 kg morötter, CityGross
- Marin/röd däckelunderlägg, Hööks
- Rakt bett med fasta ringar
- Ponnyhack
- Tömkörningstömmar
- Dressyrgjort
- 4 plastbyttor (2 små till kvällsfoder + 2 stora att ha skit i)
- Dressyrspö
- Korta ponnysporrar+sporrskydd+sporremmar

Glömde: Ny betesreducerare så fick knåpa ihop min gamla med eltejp så nu ska han inte kunna få av sig den!
Inspänningstyglar, men efter dagens träning kändes det inte aktuellt för fem fucking öre.

Puss! Nån som vill se bilder?


Today.

Så väntar jag på att M ska vakna så jag kan åka in och hämta min bil. Sedan tänkte jag ta en vända förbi Hööks när jag endå är i Kalmar.

Ska köpa:
- sadelgjord till Bengans tömkörningsgjord
- Inspänningstyglar
- Sporrar
- Däckelunderlägg
- Ett rakt bett till Bengan
- Greenguard (Bengan tar av sig sin fånggrimma nu så måste ha nått annat)
- Hackamore (tänkte testa att rida med det på Bonnis)
- Tömkörningstömmar
- Ridstrumpor
Ha det bra! :)

8. min största rädsla inom ridsporten.

Självklart att jag trillar av eller blir skadad från marken antingen så att jag dör eller att jag får bestående skador som gör att jag inte längre kan rida.
Eller att hästen gör sig illa för livet eller dör, det vore hemskt!
Dock är det ju en risk man tar, särskilt om man håller på med gröna unghästar som får för sig diverse saker mellan varven!
slänger in en bild på den lurvigaste häst jag nånsin sätt.
Är inte hemma så kan tyvärr inte erbjuda så mycket annat ;)

7. En sak som aldrig får hända.

Aldrig får hända var det ja, det är mycket som aldrig får hända!
Jag kommer bland annat ALDRIG köra häst i en transport utan snabbutlösningsbara bommar. Var med om det som absolut inte får hända för ett par år sedan då hästen utav någon anledning lyckades dra sönder knäppet på transportgrimskaftet och sedan knölat sig över frambommen. Där stod hon med frambenen i kors över bommen och kom inte ner. Sån tur löste det sig men aldrig igen!
Vad har du vart med om som aldrig får hända?Bonaparts.

Var ute o skrittade med grabben igår, lite sidvärts, öppnor och slutor samt fram fram fram stod på schemat och ibland var har riktigt pigg faktiskt :D Kan inte säga sådär jätte mycket mer om ridpasset än att han skötte sig och det kändes bra :)

(Bonnis + hennes ägare)


Underbara wunderbara hm hm hm.

Orkade inte uppdatera igår, eller jo det gjorde jag men mannen min hade nog dödat mig då!

Iallfall, in med Bengan. Testade att arbeta han lite så som Mellie ska hanteras sen dvs låg nacke, flytta för tryck etc. Visst flytta för tryck, stanna när jag stannar och backa när jag stannar var han med till 100% innan men låg nacke har jag inte använt mig av innan och han blev faktiskt väldigt lugnt och tuggade etc. Sen när vi skulle gå ut tog jag han utan grimskaft (liksom om han inte skulle lyssna springer han ju inte längre än till hagen) och han följde mig som en hund och stannade etc precis som han skulle när jag gjorde det!

Tömkörde idag, tänkte använda nya fina selen men nehep det fattades 20 cm på gjorden för att det skulle gå att spänna den! Herregud hur smal vill dom att han ska vara? Blir till o försöka hitta en ny gjord :)
what so ever, tränade mycket halter och på att han ska vänta på att jag ber honom att göra någonting. Till exempel:
- Vi gör en halt, han väntar 2 sekunder sen vill han gå igen men då ska han vänta tills jag ber honom gå igen.
- Vi går oftast typ samma rund men igår gick jag helt annat fast endå inte (brukar gå ner mot infarten, ut på vägen, in vid mitten infarten och sen hem. Igår gick jag ner mot utfarten, ut på vägen, ner vid sista infarten, vända, gå på andra sidan vägen, ner igen vid första infarten, in på gården en vända och sen hem förbi hagen) och det var en bedrift! För han visste minsann vilken runda vi BORDE gå. Hmpf

Han var riktigt duktig förutom när vi skulle få förbi mitten infarten, för där skulle han gå in tyckte han. Sen när vi svängt ner vid sista infarten och skulle vända var det en super läskig typ dödlig vit stopplinje. Ledde över honom sen så fick han snällt traska först över. Massa beröm, måste bygga lite tigerinstinkter i honom tror jag ;) Sen när vi gå på andra sidan vägen hem var det lite jobbigt för den sidan brukar vi inte gå på! Travade där och han försökte hela tiden snedda över på andra sidan. Dumbom ;)

I det stora hela skötte han sig super bra och jag la in mycket gångartsbyten för att aktivera honom och för att lära han skillnaden mellan kommandona. I stallet sen var lilla plutten trött och lite svettig.

Har även börjat stretcha igenom hela kroppen på honom, han var så söt för när jag stretchade frambenen framåt så var det ju super smidigt att klia sig - när benet endå är i huvudhöjd liksom ;)

Har tyvärr inga bilder efter som att kameran är borta :( Ska ringa bussen nästa vecka och ligger den inte där får jag köpa en ny. MUTTER!


Nej tack.

Jag vill inte städa - men jag borde.
Tvättmaskinen är färdig - men jag orkar inte.

Och jag har sagt till mig själv att jag inte får gå ut till hästarna föränn det är färdigt! DAMN!

Langar upp en lista för att slippa en liiiten stund till. Btw så har jag idag beställt hem de dööööheta oranga schokemöhle schabraket + lindor. Gosh.

RYTTAREN
Namn: Anna Bengtsson
Smeknamn: Bengt, Mamma Bengt och Tuttanna (smickrande, ohja)
Klubb: Förtillfället ingen.
Född: 6 januari 1992
Längd: 168 cm
Hårfärg: Mörkblond typ
Tävlat som högst,hoppning: 1 meter
Tävlat som högst, dressyr: LB:1
Hopp- eller dressyrryttare: Dressyr

HÄSTEN
Namn: Bengtsson
Smeknamn: Bengan

Född: 2007-05-21
Kön: Valack
Ras: Shetlands ponny
Mankhöjd: Under 1 meter
Färg: Fuxskäck
Tävlad som högst, hoppning: -
Tävlad som högst dressyr: -

Namn: Bonaparts
Smeknamn: Bonnis
Född: 2007-05-21 (samma dag som Bengan)
Kön: Valack
Ras: Lettiskt halvblod
Mankhöjd: 170+ cm
Färg: Brun
Tävlad som högst, hoppning: -
Tävlad som högst dressyr: -

Namn: Camellie B
Smeknamn: Mellie
Född: 2008
Kön: Sto
Ras: Svenskt halvblod
Mankhöjd: ~167 cm
Färg: Avblekbar skimmel
Tävlad som högst, hoppning: -
Tävlad som högst dressyr: -

UTRUSTNING RYTTARE
Hjälm: Ingen aning
Säkerhetsväst: -
Stövel/sko: Stövel: Tattini
Handskar: Kingsland
Skjorta: -
Kavaj: Vill ha en Pikeur Diana
Spön: Inget för tillfället, bröt av mitt förra haha
Sporrar: Inga då de försvann i flytten efter studenten

UTRUSTNING HÄSTEN
Transport: Ingen
Sadel: Bonnis har en Wintec Cair
Stigbyglar: I dono
Stigläder: Wintec
Träns: Ett par från Hööks och sen några andra som är till Bonnis
Bett: 4 stycken tredelade
Hjälptyglar:  Inga
Luvor: Inga
Schabrak: Kyro, Tattini, Schokemöhle, nått jag inte vet vad det är för märke på med mera.
Sadelgjordar: Tror Bonnis är från hööks
Benskydd: Ett par event till Bengan
Benlindor: Hööks och Globus
Ridtäcken: Inga
Täcken: Charlies, Bukas, Hööks med mera.5. Alla hästar i stallet

Haha ja det är ju inte så många precis efter som att jag har eget stall.Bengtsson "Bengan" f. 2007 e. James Harriot u. Solhöjdens Cerina
Liten kille på strax under metern som ska bli min framtida körponny. Här i bloggen får du ju följa våran väg genom tömkörning och bus. Just nu håller vi också på med operation bantning (till Bengans stora fasa)Bonaparts "Bonnis" f. 2007 e. Tëvs u. Mäte (istället för prickarna ska det vara sträck över e och a)
Står på foder hos mig medans den andra storhästen är iväg. Ska antagligen börja tävla honom till våren tillsammans med hans ägare/min bästa vän inom hoppning och dressyr. Just nu får du följa Bonnis igångsättning.Camellie B "Mellie" f. 2008 e. Camaro M u. Tami Tau (e. Tolstoy)
Mellie står just nu hos Per Svensk för problemlösning då vi körde in rätt regält i en återvändsgränd när hon anlände hit i slutet av augusti - sparkar, går inte att lasta, osäker - aggresiv, orolig. Inget fungerarde. Just nu så vet ingen om Mellie kommer hamna här efter som att köpet inte är genomfört än efter som att hon inte gick igenom besiktningen. Red in Mellie och visade henne på treårstestet vintern 2010 - våren 2011


Kolla.

Otroligt inspirerande människa. Tycker att ni ska kolla!


Veckans planering.

Måndag (igår): Lediga
Tisdag: Bengan tömkörning - Bonnis ledig
Onsdag: Bengan tömkörning - Bonnis skrittrunda 40 min
Torsdag: Bengan tömkörning - Bonnis ledig
Fredag: Bengan tömkörning precision - Bonnis skrittrunda 40 min
Lördag: Bengan tömkörning precision - Bonnis skrittrunda 40 min
Söndag: Bengan tömkörning miljöträning - Bonnis skrittrunda 40 min

Dock är denna vecka otroligt flexibel då jag håller på att bli sjuk och jag har absolut inte råd att ligga hemma och vara snuvig. Ingen lust heller för den delen så blir jag sämre än vad jag är idag får båda två stå tills jag blir bättre.

Tömkörning precision: Hinderbana med moment såsom slalom, gå över plast, stanna mellan koner, gå genom smala utrymmen, gå under plast etc. KOM GÄRNA MED FÖRSLAG PÅ SAKER JAG KAN HA MED! Inget är för knasig sålänge det inte är farligt.

Tömkörning miljöträning: Ska börja släpa saker, nu i början kommer prylarna att sitta fast i mig om ifall att han skulle balla ur av ljudet, senare kommer det kopplas ihop med honom men måste fundera ut nån säkerhets grej så man kan koppla bort prylen bakom snabbt om han skulle få panik eller liknande. Nån som har nån idé?


5. Favorit bild jag tagit.Detta är min absoluta favoritbild, Jollan (min förra ponny) var tant, under mina år med henne såg jag henne busa i hagen TVÅ gånger. Varav ena gången fick jag på bild.

Saknar min skata...


HUR I HELA FRIDEN!


Vilken helg!

I lördags begav jag mig till Gamleby för att senare på kvällen gå ut på krogen. Efter som att jag skulle ha på mig en t-shirt som slutade vid naveln så tänkte jag att "aaah jag vill ju inte se höggravid ut så jag skiter i att äta".
Smart, en påse Polly Rocks (som förövrigt är guddomligt goda!) och en energidryck och sen börja festa var inte det smartaste draget jag gjort i mitt liv. Kvällen var knasig, hade roligt förutom att jag bar mig oprofisigt åt. Kalvade som en jag vet inte vad! Gick runt barfota (mina 14 cm höga skor med öppentå var inte så bekväma efter timmar av dansande) och tappade bort min kamera. Ska ringa till bussföretaget vi åkte dit med och se om den låg kvar där annars har någon stulit den :(

Kvällen började förövrigt med att två medelåldersmän fotografera min rumpa med argumentet "kvällens sexigaste". Kände mig ju eh, otroligt smickrad? Eller inte.

Dagen efter - söndags - igår - helvetes dagen! Åkte till Målilla för att kolla på Mellie som står hos Per Svensk, hon såg ut att trivas och det lugnade mig lite. Han berättade lite hur jag skulle bemöta mig mot henne:
- Alltid lågt och avslappnat huvud. A L D R I G högt huvud vid hantering om hon tar upp huvudet - stanna, lätt tryck i nacken.
- När hon vänder arslet till, ge henne några chanser och tar hon inte dom så ska man säga till henne på skarpen.

Det är framför allt vid sparkarna jag blir så himla osäker på hur jag ska bemöta henne. När har hon fått sina chanser? Vad händer om hon går på lite till när jag säger till henne? Liksom ska jag stå där och dänga henne?

Viktigt underströk han att jag säger till i exakt rätt ögonblick. Mängder av beröm när hon gör rätt och ja ett konsekvent bemötande helt enkelt.

Tyvärr är ju kameran borta så kunde inte knäppa några bilder, mutter. Men ska ner dit igen denna vecka och kolla på när han tränar henne!

Helvetes dagen sa jag ju ja, det ÖSregnade när jag skulle åka hem. Jag trött som en jag vet inte vad, körde bil var jag absolut inte kapabel till men jobbade ju idag så det var bara att limma upp ögonlocken. Hade bannemig vattenplaning hela vägen mellan oskarshamn och mönsterås vilket är en timme, kunde til aldrig styra och nej det var jävligt hemskt! Kunde köra i 50-70 km i timmen och resan som brukar ta 1½-2 timmar tog T R E timmar. Weah, död imorse klockan 3 efter 4 timmars sömn.

Hur har eran helg vart? Bättre hoppas jag?

Från vänster: Sofia, Li, Jag, Josefin


4. Det här är jag bra på.

- Jag är diciplinerad, mina ridscheman jag brukar skriva här på bloggen följs slaviskt.
- Förutom att jag är sne i bäckene/rygg är min sits faktiskt ganska bra.
- Jobba med kor och grisar
- Vara förstående
- Ta det lugnt, inte stressa upp mig (jävligt bra när man håller på med djur ska ni veta)
- Unghästar.

Sen faller nog jantelagen in! Jag anser alltid att jag kan bli bättre och ja, sån är jag!3. Det här behöver jag träna mer på

Min sits:
- Sitter snett
- Tittar ibland ner
- Har en tendens till cykelstyresyndromet samt låga händer

Kvickheten i mina hjälper samt finkänslan, även jag drömmer mig bort och blir lite loj.

Hoppa, jag kan verkligen inte hoppa! Så enkelt är det med det. Men till våren ska jag börja hoppträna är tanken. Antingen på Mellie eller Bonnis eller någon annan häst, vet inte alls hur livet ser ut då på hästfronten!

(Riktigt så här extremt är det inte längre tack gode gud men ni förstår poängen!)

Sen kan man alltid bli bättre, duktigare och kvickare på allt, vill ju bli bäst liksom!

 

Vad är dina svagheter?
Hur försöker du jobba för att förbättra dina svagheter?


2. När och varför började jag rida.

Jag började rida när jag var ungefär åtta år på ridskolan på östa sidan av öland hos stall ninni svensson. Hade väll inte direkt tjatat men hade alltid tyckt hästar var spännande från när jag och min familj bodde på landet utanför linköping men då hade vi inte råd.

Det hela började väll med ett min bästa kompis skulle börja rida där och då lyckades jag övertala mamma och pappa om att jag skulle få börja också. Tog en intensiv sommar med två lektioner i veckan i 2½ månad, lärde mig otroligt mycket på korsningsponnyn Ronja. Galopperade, red lätt och kunde rida utan ledare sedan vid terminstarten hösten där efter.

Sen rullade allt helt enkelt på. Var i stallet så ofta jag kunde och cyklade även ut dit (vilket är ungefär 1½ mil från där jag bodde) bara för att få vara i stallet ett par timmar.

Hur och när börjdade DU rida?

(Lady och jag för många år sedan, min första medryttarhäst som jag även tävlade)det är tur.

att ingen ser mig nu.

Ursh sov jätte dåligt inatt, vill alltid ha armen under magen när jag sover men korna har vart och sparkat på mig så har massa blåmärken och rivsår så det gick inte!

Men imorse var jag ju så himla trött, ställde klockan på åtta och vaknade ehhh halv 10? Så hinner rida gör jag ju inte... :(

Men nu ska jag in i duschen, fixa mig och sen brassa iväg i min lilla röda bil!

Ha det kalas...
....and don't forget bloglovin

(min största dröm är faktiskt att få jobba som seminörska - avelsrådgivare. Fast på kor ;) )

ja om...

.... DM gör det kan ju jag försöka igen.

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

- Favorit hästen var det ja.

Finaste Mellie Bellie Bus

Nej men oj!

Konstaterade när jag tittade igenom garderoben att jag har inget att ha på mig imorgon när jag ska ut på krogen! Har spankulerat lite, spankat runt på HM, monki, gina etc. och tagit fram några jag skulle vilja prova. Men vad tycker ni? Vilken röstar ni på?

Tyvärr är sannorlikheten att klänningarna sitter respektabelt på mig ytterst minimal då jag drar en G i kupa :O

installning, hur gör du?

“Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.”
-

Hösten är här, regnet piskar och ja vissa dagar är riktigt fina - typ som den idag. Fast som Zoran på P3 konstaterade idag var att vädret var fint utanför deras fönster men att det kanske inte var det över allt. Iallfall, här är det blå himmel och vindstilla för en gångs skull.

Jag har börjat ha regntäcke på Bonnis, det är kallt om nätterna nu och på dagarna är det inte så himla trevligt heller. Må hända att termometern visar 12 grader men vinden piskar blir det fanken inte varmare. Men när ska man egentligen börja täcka? Jag kan inte riktigt gå efter min egen kropps termometer för den är det något allvarligt fel på, använder redan vinterjacka och långkalsipper.

Jag resonerar lite såhär i den frågan, som Bonnis då - svårfödd och ingen övervikt + ingen björnpäls. Ja till täcke, efter som att jag inte vill att det han stoppar in i munnen ska läggas direkt in i kaminen utan läggas som ett fint lager bomull kring hans gigantsiska kroppshydda.

Bengan däremot, späcklager elgrande och början till björnpäls á shettlandsponny. Han håller på och bantas och ja det låter grymt men jag låter honom frysa av lite fett.

Men när börjar man stalla in då? Jag brukar börja stalla in ungefär när första frosten kommit, då börjar man närma sig nollan om nätterna om man inte redan är där. Innan dess använder jag aningen tjockare täcke på natten och inget/regntäcke på dagen.

Hur brukar du göra med dina hästar/i ditt stall?
Går dom redan inne om nätterna?

Skoja inte! brrr

Klockan 20 över 4 imorse var det S J U och E N H A L V grad ute, fatta kallt. Nu är vintern snart här...

Fast idag blåser det inte iallfall och det är jäkligt skönt, Öland är ju rätt känt för sina vindar och jag som bor på södra udden och har bara vindskydd (skog) åt ett håll och det är öster ifrån och oftast blåser det sydlig eller sydvästlig vind, weeho.

I love Ökland.


edit.

I schemat:

Måndag (igår): Bengan ledig - Bonnis skritt 30 min
Tisdag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Onsdag: Bengan tömkörning - Bonnis ledig
Torsdag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Fredag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Lördag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Söndag: Lediga

Ska iväg i helgen och:


Bengan the man.

Ja idag så stod det ju egentligen cykel på schemat men jag hann inte och orkade inte ut o trampa klockan 7 på kvällen efter 10 timmars arbete, orkade inte bara.

Så vi tog en raggarrunda med Bengan i täten.

Lite off topic men tycker att det är ganska fränt att bengtsson och bengtsson var ute på en promenad liksom, vad är oddsen att man hittar en häst med samma samn som man har i efternamn?


On topic, han var iallfall om möjligt ännu finare idag än igår. Övade halter och svängar, halterna var lite trixiga i början men efter en stund så stannade han bara av rösten och stod still tills jag bad han gå igen! Duktig grabb :D

Svängarna är ju lite trixigt åt vänster medans det är åt höger inga problem så körde lite slalom mellan träden (dit ville vi absolut inte gå, nej nej läskig busskur där SER DU!?) och i slutet så gick det lite smidigare.

Väl framme vid stallet så testade jag att ta en kort trav bara för att se hur han reagera, wroooooom. Aha, han satte iväg i full kareta och blev livrädd för att det var nån som joggade bakom honom ;) Saktade av och gjorde om, mycket bättre!

Älskade lilla (feta) Bengtsson.


mina beeeen!

Kom precis hem efter en rätt saftig ridtur på Bonnis. Idag red vi samma runda fast åt andra hållet och då fanns det ju mängder av "läskiga" saker, snarare "Nehep nu står jag nog still här" och jag blir G A L E N på sånt så in i närmaste träd (för åt sidan kunde man ju gå jaaadå) rycka åt mig en trädgren och sen gick vi helt enkelt.

Tränade dagen till ära på att finna inre stycka och balans i formen, typ. Min inre styrka till att driva, driva, driva och hans yttre styrka till att orka gå framåt. Körda korta intervaller med längre pauser i mellan då han skulle gå framåt och arbeta rätt - hade behövt ett par korta ponnyknoppar och trycka till det där lilla extra kan jag ju säga.

Körde även lite sidvärts för att aktivera bakekipaget och ryggen vilket han var strålande på mellan varven, men som sagt det var jobbigt men nyttigt!

Nått säger mig att efter en månad med enbart skritt, skritt och åter skritt så kommer han både bli rätt snygg i kroppen och ha en stadig form.

På vägen hem när han får den här hääärliga slutspurts energindödade jag den genom att kräva bara liiite arbeta, två flyttningar och lite avslutande lång och låg.

"FY BÖVELENS!" sa bonnis.

stilig kille i sitt härliga täcke i pastellfärger.

 

Förövrigt är det skit kallt idag rent ut sagt och jag gick i mössa och vinterjacka till jobbet så nu är det täcke som gäller på den stora herren dygnet runt! Bengan får vänta tills han blivit klippt i vinter, han har dock redan börjat sätta vinterburret!


Töntkörning.

Igår var jag och mannen min ute och tömkörde Bengan, han blir bara duktigare och duktigare och satte hemvägen klockrent! Härligt kan jag ju säga!

Han har lite svårt för det där med att stanna för det är så himla tråkigt. Kan bero på att jag valde att lägga upp arbetet som så att han först och främst ska tänka framåt hela tiden och jobbat mest på att han ska ta drivningarna vilket han gör nästan felfritt nu.

Innan när vi skulle göra halt snurrade han men det har han lagt av med nu men däremot har han svårt att stå still tills jag ber honom att gå igen vilket vi måste jobba på! För sen ska han kunna stå still tills jag klivit ur vagnen och klivit fram till honom, viktig säkerhetsgrej! Samma sak om det kommer en bil eller liknande som vi måste stanna för, då måste han kunna stå still!

Planerar att i nästa vecka ställa ut lite slalom stolpar och andra fräsiga saker att gå runt, gå över, stanna mellan. För att aktivera hjärnan och finslipa lite efter som att vi i början av näst nästa vecka ska börja träna hans säkerhet på oförberedda grejer så som prasslande plastpåsar och så vidare. Spänningen stiger! Kanske kanske har vi vagn efter oss i början av december :D

Tönt-Bengan.

- Grimskaft som tömmar fungerar utmärkt om man har en ponny som roar sig med att snurra, går 1000 gånger fortare att hindra ponnyn från att vända sig
- Han bantar, ja fast det syns inte
- Ja min outfit är gudomlig, lätt dagens!

 

Halt i think!

 

kram


vill ha!


Ja det höll på att glömma!

Klickade hem ett schabrak från Kyro idag!


Är det skillnad eller?

Ja var ju o hämtade en polare till Sessan, en stycke Sussi "Mini", 15 veckor gammal och super liten!


Bengan.

Är en liten buse! Först vill han inte in från hagen, farligt att lämna tryggheten. Men så fort man är utanför hagen så kan man glatt trava bakom mig mot stallet ;)

Borstade, redde ut man och svans samt friserade svans och klippte "glugg" mellan pannlugg och man så nu ser han fräsch ut igen! Bonnis har vart och gnagt på halsen på stackars också så han har en remsa på halsen som kan liknas med Kim Possibles naken råtta.

Iallfall, tömkörde för första gången en sammanhängande runda runt gården. I det stora hela var han riktigt duktig, han snurrade ett par gånger, käkade massa grus, la tungan över bettet och trampade på min högra fot (ja den är skapligt blå nu efter att blivit torterad av två hästarpollar) men vi tog oss runt! och var desutom ute och traska på vägen :D Längtar så himla mycket tills min gjord kommer hem så jag kan koppla på inte-äta-grus snören ;)


Bonnis - skritt runda


Bonnis för lädagen kdd i ett reflex/marinblått schabrak + marin blå lindor. Han var super duktig och väldigt pigg o framåt nästan hela tiden. Dock är han aningen oregelbunden i sin bjudning framåt och hur allert han är på att ta mina hjälper. I början av skritt rundan är han lagom framåt och traskar på, sen dör han lite och ska mest kolla på fåglar och träd sen är han J Ä T T E framåt och sista biten ska han takta. Som sagt, aningen oregelbunden så idag bröt jag väll ett litet löfte jag hade till mig själv om att han ska skrittas på långa tyglar, jobbade han lång och låg när han blev super pigg för att aktivera han så han slutade tänka på allt spännande i omgivningen och att vi snart var hemma ;) Tror inte han dog...

Desutom trampade den "lilla" herren mig på min stackars stackars högerfot, woop woop


Nu gör ni det bara!

Följ min blogg med Bloglovin

Vecko planering.

Måndag (igår): Bengan ledig - Bonnis skritt 30 min
Tisdag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Onsdag: Bengan tömkörning - Bonnis ledig
Torsdag: Bengan cykel - Bonnis skritt 30 min
Fredag: Bengan ledig - Bonnis skritt 30 min
Lördag: Bengan tömkörning - Bonnis skritt 30 min
Söndag: Bengan cykel - Bonnis skritt 30 min

Mina veckoplaneringar beror mycket på hur jag jobbar. Efter som att jag antingen jobbar ettan vilket innebär att jag jobbar 03:45-9:00 och sen 12:30-19:00 och orkar inte riktigt hålla igång båda hästarna där mitt på dagen. Men jobbar mest tvåan och då har jag tiderna 03:30-09:00 och sen 14:30-19:00 och då hinner jag och orkar med båda + sova en timme :)

Nu ska jag ut till pollarna! Ha det bra, ikväll kommer ett tanke inlägg om inridningens första steg - TAKT.

Att tappa orken.

Är nått som händer oss alla.

Hobbyryttare som tävlingsryttare. Jag kan väll kalla mig hobbyryttare, har mina små bebisar i hagen och tar dagen som den kommer.

Tänkte berätta hur jag lägger ihop mina träningspass. Har sätt på flera bloggare att utan ridhus eller paddock kommer man ingenstans vilket är kalas fel. Man kan komma långt men bara en skog eller en åker!

Tar Ulla Håkansson som exempel, legenden som red sitt första OS 1972. Herregud kvinnan är ju otrolig! Ytterligare fem stycken har hon i bagaget och rider fortfarande aktivt.

Hon beskriver själv att hon begränsat ridhus träningarna till enbart ett par veckor per år. Annars tränar hon faktiskt i skogen. Alla har vi väll läst om hur Ulla gör piruetter runt träd, arrangerar cavaletti övningar skogens oslagbara marker och helt enkelt använder vad skogen har att ge.

Jag gör likadant. Har haft tillgång till ridhus och ridbanor lite då och då under mina år med egen häst men nu har jag det inte. Jag har inte änns möjlighet till att stalla upp där jag har tillgång till ridhus eller paddock efter som att jag bor i världens ände.

Kan man få en häst lika säker på foten som att rida över stock och sten? Skulle vilja påstå att du genom att rida i skogen får en häst med oslagbar kontroll på fötter och ben. Lika så arbetar hästen helt andra muskler i skogen än på plant underlag i ett ridhus. Lika så påfrestning på senor, ligament och kotor blir helt annat. Vågar faktiskt påstå att det är inte så konstigt att vi har så mycket kotledsinflammationer nu när man inte kan se utanför paddock/ridhus.

Ta till vara på den naturliga bjudningen hästen får utomhus istället för att tycka att den blir het och "jobbig", använd dig utav träd, stenar och annat som finns att tillgå. Njut av att vi kan rida ute!

Kram Anna som älskar att rida i skogen!

(låg handställning rekomenderat av min tränare)


att ha...

...unghäst är krävande.
De frestar på ditt tålamod.
Det känns som att man tar ett steg fram och två steg bak.
Det känns som att alla är bättre än en själv.
Gör jag rätt nu?

Första ridturen utan ledare.
Första uteritten.
Första galoppen.
Känslan när allt faller på plats,
de finner balans och börjar arbeta rätt.

Tre års testet.
Hur stolt man kan vara när man springer med enligt sig själv, världens finaste tre åring.
Första hoppet uppsuttet.

Alla bus, bockningar, stegringar, grinigheter.
JAG TÄNKER INTE GÅ FÖRBI DEN DÄR BUSKEN!

Kvalitén.
Nervositeten över att hoppa en hel bana med hinder framför mängder av ögon.

-
Det finns tusen anledningar till att inte skaffa unghäst, men också tusen anledningar till att göra det.
Viktigast är att du aldrig jämför men kollar hur andra gör.

Mellies och min första "tävling", CR bommar på marken endast för att förbereda oss inför tre års testet.TÄVLING HOS COLTS!www.hippotique.se

Reglerna är enkla för att kunna delta:
- Kunna länka bilden som visas nedan på din blogg om att du deltar
- Kommentera detta inlägg om att du är med och tävlar samt motivera varför just Du ska vinna.
Jag kommer gå in på din blogg, kontrollera att bilden ligger ute. Är den inte det tas din kommentar bort.


Tävlingen pågår i en månad, alltså fram till 11 oktober och presentkortet skickas på posten. Därför är det en fördel om du även lämnar e-post som du kollar ibland så att jag ska kunna få din adress. Om detta ej är möjligt kommer jag lämna en kommentar på din blogg om du vunnit.

LYCKA TILL!
Bonnis.

Igångsättningen ska påbörjas imorgon. Planen är att han ska sättas igång långsamt enligt rekomendation av veterinär, på grund av vad vi tror är en spänning i rumpan - han fattar ej ena galoppen vare sig i longering, ridning eller i hagen.

Första månaden kommer bestå av enbart skrittarbete och nu i början avslappnat på lång tygel.
Andra månaden kommer ha inslag av lättare travarbete i varierad form med inriktning på lång och låg.
Tredje månaden kommer jag känna på honom korta stunder i galopp, fattar han inte båda galopperna då ska vi till klinik antagligen.

I månad nummer två ska jag ta ut massör som får känna igenom honom och se om det sitter muskulärt eller inte.
Anledningen -somvitror- är att han vuxit 10 centimeter på ett år vilket är ganska mycket ;) Och då hänger inte kroppen med riktigt.

Längre än såhär vågar jag inte planera men stannar han hos mig längre tid och han är bra i kroppen kommer vi träna för tränare och senare tävla lite lättare klasser nästa år då han fyller fem.Hjälp?!

Skulle vara roligt om ni kunde kommentera med vad NI vill ha för speciall inlägg, utöver min varddag och vad jag gör med hästarna. Kan handla om precis vad som helst :)

Länka även eran blogg om ni har nått särskilt inlägg om Du tycker är läsvärt, för att även fast att inte alla delar samma åsikter lär man sig alltid någonting och det är bra!


saknar dig mindre och mindre.

Jag går i vinterskor på hösten
Alltid förberedd för storm
Jag kan tänka tills det knappt finns nåt kvar
Jag har känslor utan uppehåll

Jag har förlorat en tävling
Men vunnit ett val
Har bestämt att stå helt utanför
Det där som jag blir ledsen av

Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan
och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt det en vacker dagMin katt mördar min köksmatta

Hej Lovisa!
Ja det har jag gjort :)

-

Hästarna har fått kvällsmat, Bengan blev sur för att jag var i närheten när han åt så han kickade och jag kickade tillbaka. Brutalt.

What so ever, imorgon ska jag ta in o borsta på Bonnis och sen tömköra Bengan :)

Katten ja, hon leker med en vadå för någonting?


Här kommer gårddagens bilder!


svar på frågestunden!


Hej C!
1. Pessoabettet är väll inget jag själv skulle hänga på någon av mina hästar och jag undviker skarpt att rida hästar över huvudtaget på detta bett. Jag anser att har man en stark häst kan man använda sig utav exempelvis kimblewik som endå är stark med används på ett helt annat sätt. Efter som att det både har kedja och inte är delat. Ett till exempel delat pessoabett, fundera på vad som händer när du tar i det, det skjuter upp i gommen. Hur verkar det på hästen? Jo via tryck i nacken framförallt. Om jag har tyglarna tagna, är bettet "neutralt" då i sina skänkellägen? Nix. Full eftergift får hästen endast vid helt långa tyglar. Så det går fet bort :)

2. Jag ser spöt som en förlängning utav hjälperna, vid ett galopp ombyte till exempel när man kan behöva den där lilla extra dutten för att få ett bättre byte. Eller för att peta in rumpan vid sidvärst rörelser. Helt enkelt för att få till det där liiilla extra om hästen inte tar den där lilla extra dutten med skänkeln. Inte är såklart för att bruka våld, för att man blir arg på hästen, om hästen stannar (undantag finns men jag hoppar ytterst sällan så ger mig inte in på den disskusionen ;) ) och ja alla andra gånger det absolut inte ger någonting i det långa loppet.

3. Åh drömmen, jag gillar drömmar ;) Drömmen är att kunna komma ut på dressyrbanorna och sopa banan mot alla! Och att jag och Mellie lyckas kvala till fyra års championatet! Mig själv som ryttare är att hela tiden utvecklas, lära mig nya grejer och ja bli duktigare helt enkelt!

4. Två stycken, Candido som var en liten Welsh mountain ponny som jag red rätt många år på och Ataman ett svhbl tror jag men som dom fick ta bort efter något år. Båda skimmlar :D

 


Hej Alice!
1. Colts betyder unghästar på engelska ;)
2. Mellie ska stå hos en kille som heter Per utanför Målilla nu ett tag tills hon fungera sedan ska hon besiktigas igen och slutligen komma hem till Öland igen för prov en månad. Efter det får vi se hur det blir :)
3. Målet är att kvala till 4 års championatet i dressyr och senare är såklart att utbilda henne och tävla.
4. Jadu, god fråga! Gick naturbruksskola och skulle jobba som biomedicinskanalytiker var tanken, fastnade för grisarna på nått tokigt sätt och började jobba med det, tyckte det var så himla roligt att få jobba med djur! Efter det när grisstohejet var och priser på slakt sjönk i botten insåg jag att får jag ett jobb som grisskötare vet jag inte hur länge de har råd att ha kvar mig så började hålla på med kor på skolan också, vilket visade sig vara himla roligt! Kliver upp till jobbet halv 3 på morgonen och VILL gå till korna! Men ska bli avelsrådgivare senare i livet tror jag :P

Alice finns på bloggen www.binnastoy.blogg.se

3-way.

Kom hem för en stund sedan och nu ligger maten i stekpannan, lång dag och mannen är här så svarar på frågestunden imorgon förmiddag istället så passa på att ställa fler fråger ;) Ni har vart lite dåliga på det! Fy


Hästen

Står i transporten och han klev på direkt duktiga grabben!

duktig mellie!

Som gick på lastbilen direkt!

Hästarna...

... inne för att bli hungriga så kanske Mellie går på transporten. Lär väll ta ett par timmar men endå :(

Iallfall, min dag har vart lajbans! Vart o handlat lite mat och jodopax till hästarna OCH den här...

lilla Sessan!

A new day is born.

Ledig idag och imorgon så idag tog jag sovmorgon, 7 timmar extra sömn mot vad jag brukar ha ;) Blir knasigt när man går upp så tidigt!

Idag så ska Bengan ut och cyklas + tömköras, blir mysigt! Igår regnade det så sjukt mycket så hade absolut ingen lust att socialisera mig i regnet.

I övrigt så åker Mellie hem idag och Bengan får åka med henne i lastbilen efter som att hon är så sjukt svårlastad. Får se om vi behöver droga henne denna gången med...
Hämtar upp honom imorgon när jag endå är ute och hämtar Bonnis. Tur att han är snäll att lasta iallfall, så länge man har mat kan han göra vad man vill!

Vad ska Du göra idag?

Själv ska jag:
- Äta frulle
- Ut med Bengan
- Åka till Kalmar och handla + gå till polisen
- Baka
- Lasta Mellie och Bengan

(Mellie april 2011)

Frågestund.

Fråga allt mellan himmel och jord så svarar jag efter bästa förmåga, pågår till på fredag. Så gör mig glad och ställ nått fiffigt ;)

(och jag vet att ni älskar mina söta cam bilder med bästa tänkbara kvalité)

ahh!

Ibland tackar man ödmjukast för att få kommentarer, ännu bättre är det om man klickar in på bloggen och hittar en hemsida med shettis grejer! Tack www.systrarnawester.blogg.se för att ni hade länkat www.ponnypop.se hittade ett blått regntäcke som ska införskaffas nästa månad ;)
Okunskap och stolthet

Blir irriterad bara jag hör ordet.

Okunskap i kombination med stolthet är vidrigt, läste igenom kommentarerna på dressyrmupparna igår kväll som tisdags nöje och det som förvånar mig är att folk kommenterar trots okunskap - antingen avslutar de kommentaren med "fast vet inte om det fungerar på en unghäst" eller så vänder de piggarna utåt om man svarar på kommentaren och nämner att man inte bör använda metoden på en så pass unghäst.

För mig är a och o att vara konsekvent och ha rutiner. Ett träningspass ska heller aldrig bestå av att nöta in saker och ting i skallen. Att träna en unghäst i timmar ger absolut ingenting mer än en uttråkad häst som garanterat inte kommer lära sig ett dyft.

varför envisas folk med att kommentera? Eller att svara på en kommentar och säga att deras 18 åriga kolugna häst faktiskt blev mycket lättare i hanteringen/ridningen om man gjorde si eller så? För att jämföra en häst som har landat i huvudet och är mer mottaglig och van vid hårdare arbete med en unghäst som är grön är idioti.

Kan bli galen på sånt.

Rutiner, struktur, regler och vila.
-
Om du än gång bestämt dig för att såhär ska jag korrigera hästen från marken, till exempel med ryggning så bryt inte det mönstret utan använd korrigeringen när det behövs, till slut lär sig hästen känna igen rätt eller fel signalerna.

Gör arbetet roligt istället så får både du och hästen ut mer av ridpasset.
Det är lite mitt motto. Med Mellie korrigerar jag henne aldrig i ridningen när hon gör "fel" utan vänder det till det positiva. Försöker igen efter en stund och berömmer om hon gör rätt annars är jag tyst. På så vis lärde sig Mellie att försöka göra rätt = få beröm.

Vad anser ni?
Hur gör ni?


and who tha heck am I?

Trevligt att jag faktiskt har ett par besökare om dagen nu och igår må jag säga att det vart otroligt väl trafikerat med tanke på att bloggen nyss är åter upplivad. Väldigt rart av er!

Iallafall, nu såhär på morgon kvisten.

Uppe till vänster är sån jag är och som jag ser ut.
Mitt namn är Anna och jag är 19 år. Jag jobbar på Ölands största mjölkgård och vidrör ungefär 1550 spenar varje pass (så på en heldag blir det ungefär 3000 stycken...) annars kan man väll säga att vi har 400 mjölkande kor om det gör det enklare. Jag tog studenten i år efter att ha studerat naturvetenskap - lantbruk och är nog det roligaste jag hitlils gjort i mitt liv. Rekomenderar internat skola varmt!
Gården, mitt hus och stallet ligger på öns sydligaste udde i hålan som gud glömde - Ottenby. Där är jag den yngsta tjejen som är bosatt utan föräldrar (faktum är att jag är den yngsta tjejen totalt) jag är även enda tjejen som inte är förlovad i Ottenby som är fast bosatt här. Annat otroligt onödigt vetande är att kungen har sin jakt stuga cirkus en kilometer från min ytterdörr.

Hästar är ju vad denna blogg allt som oftast handlar om, intresset till detta magnifika fyrbenta pälsdjur uppstod när jag var åtta år gammal och började på ridskola. Där hängde jag i ungefär 6 år dag ut och dag in tillsammans med en drös knasiga polare och en knasig welsh mountain ponny vid namn Candido. Slutade där när jag var ungefär 14 år och började på Aledal och utvecklade ett stort intresse för dressyr. Kan bero på att bytet av ridskola innebar att jag lärde mig tusen nya saker...

Hur som hur, året efter hade jag min första sommarponny O'Key och började även rida i hans hemma stall. Jobbade där kan man nog mer kalla det för slet gjorde jag som en slav många gånger. Men ansvar kommer sällan gratis och kan nog tacka det stallet idag för min höga arbetsmoral. Red där någonstans mellan 2-3 år och red otroligt mycket olika hästar.

Nu de senaste två åren har det mest blivit små glin, har alltid vart extra förtjust av unghästar men inte riktigt känt mig säker. Gjorde ett projekt arbete i skolan som handlade om just unghästar och lärde mig ganska mycket av det. Kombinerade det med att vidareutbilda C-ponnyn Fendi.

Nu sitter jag här, har en knasig tre åring och världens bästa fyra åriga fjant. Om ett år är målet att Mellie ska gå kvalitén och att Bengan ska köras. Spännande!

(Lady och jag tusen år sedan)Utan anmärkning.

Ja den hemliga hästen var det ja, han heter Bonaparts och är 4 årigt Lettiskt halvblod som jag eventuellt ska ha hos mig för försäljning. Det är min bästa vän som äger honom men har inte riktigt tid, nu ska det dock komma en tjej och kolla/ev köpa så vi får se hur det blir men jag håller tummarna för att han kommer ner hit iallfall ;)

Så om du eller någon du känner letar efter en trevlig och lugn unghäst kan ni ju langa iväg en kommentar.


Ha-begär

Galet läckert träns, gillar det annorlunda tänket som på nått sätt kombinerar högnosgrimma med remont. Ett sånt ska jag nog kluddra ner på önskelistan ;) Kostade bara 1665 kronor och kommer från Horseware. Mh kärlek.

03:17

Oförskämt tidigt eller hur?
Tänk på det när ni kliver upp och ska till skolan och klagar över att klockan bara är halv 7 ;)

Blev lite grinig inatt, har nått miffo som ringer mig men lägger på när jag svarar. Yes that person did it last night. Klev upp, fattade inte att det hade ringt, sätter mig vid köksbordet, kollar mobilen 01:07, åhhhhhhhhhh, tillbaka till sängen.

Man blir så otroligt lycklig när man inser att man får hela 1½ timmes sömn till :D

Men, jag skulle bli otroligt glad om ni med bloggar som läser min blogg skulle kunna lämna en kommentar och vet ni nån kompis blogg eller bara en ni tycker är bra skriv med den också. Så är ni guldvärda!


På fredag...

...åker Mellie hem. Ingenting fungerar så hon ska få tillbringa endel tid hos en "problemlösare" eller vad man ska kalla det. Där ska hon vara tills hon fungerar, lastning, skoning, hantering i det stora hela så att säga. Efter det ska hon besiktigas, går hon ua kommer jag ha henne på prov en månad för att se att det fungerar annars så kommer jag börja leta mig en trevlig vallack haha.

Och imorgon ska hemliga-hästen besiktigas så håll tummarna!

Inkörnings planen

Såhär ser planeringen ut för Bengans inkörning.
- Åsikter, tankar och idér mottages hjärtligt då detta är första gången jag kör in. Går alltså bara på känn

Tömkörning:
- Halt
- Svänga
- Röstkomandon

Prassel och miljötränings övningar:
- För att få en säkrare häst
- Plastpåsar, släpiga steg bakom
- Bilar
- Alla möjliga saker jag kan komma på, ju fler ju bättre

Vagnförberedelser:
- Släpa däck, planka, fylld sopsäck
- Backa in mellan skanklarna
- Gå med skanklar

På med vagn:
- Med ledare i början i grimskaft
- Med ledare utan grimskaft
- Själv

Övningarna under rubrikerna är inte alltid uppradade i den ordning jag kommer ta de :D Men än så länge övar vi på smackning = framåt och ptroo = stanna som även kommer bli sakta in sedan när vi börjar tömköra i trav. Trav kommer bli ssss :) Sedan övar vi såklart på att svänga.

Han är väldigt vinglig än så länge men i slutet av denna månad hoppas jag att vi är igång och drar däck iallfall.

Veckoschemat ser ut såhär (lite beroende på hur jag jobbar dock)

Måndag: Ledig
Tisdag: Tömkörning
Onsdag: Cykel, lång runda
Torsdag: Cykel, kort runda + tömkörning
Fredag: Ledig
Lördag: Tömkörning
Söndag: Cykel, kort runda + tömkörning

Han är alltid ledig minst två dagar iallfall och har vi kört ett tuffare tömkörningspass är han alltid ledig dagen efter för att få vila hjärnan. Just nu ligger våra tömkörnings pass på en kvart ungefär och jag kräver egentligen bara att han ska gå där jag går ungefär. Finslipningen kommer senare.

Kram!

(Bild från stuteri gindermo)Outstanding!

Ja det är precis vad lille Bengan är, idag tömkörde jag för andra gången och han lyssnade riktigt bra förutom att han fått för sig att man kan pysa sin kos om man kör ner huvudet i backen och plöjer ;) Icke för du har ett bett i munnen lilla gubben! Men iallfall, trotts att Mellie levde halv rövare i hagen brevid så klarade vi av att gå fram och tillbaka brevid hagen där jag ville gå :D Känns som att vi sakta men säkert kommer närmare nästa delmål, det vill säga släpa ett däck! Men det är en bit kvar.


Fendi innan jag började rida henne.


för när man ser

...att det blöder det är först då det gör ont.

Idag står det tömkörning på schemat med Bengan, åh kan knappt berga mig tills min tömkörningsgjord kommer hem så man slipper lägga hälften av koncentrationen på vart man har tömmarna. Han är ju så pluttig så att det krävs bara att de slackar tio centimeter för att de hux flux ska vara mellan frambenen. Omöjligt!

Vad ska ni göra med era gullungar idag?

Allra helst skulle jag vilja hoppa upp och träna byten slutor och öppnor idag men det kan ju bli lite svårt att utföra det ;) Men en vacker dag ska Bengan kunna göra det på töm! En jäkligt vacker dag...

Mellie däremot får stå idag, börjar misstänka att hon har ont någonstans sedan alla överstegringar vid lastningarna för i mitt huvud är det inte normalt att en häst är så förbannad som hon är. Hon är tjurig i hagen, i stallet, när man kliar henne där hon i normala fall äääälskar att få sig lite pill. Endel är säkerligen trots också, självklart men allt kan inte vara det.

Och den hemliga hästen ska snart besiktigas så snart har jag en tredje ståendes i stallet! Och även det en unghäst!

(På bilderna har vi Fendi f. 2007 som jag vidareutbildade hösten 2010)


Kära sexton åriga jag

...ta vara på din bror.

http://www.youtube.com/watch?v=162gYmyiGrU&feature=player_embedded


Tömkörning.

Operation inkörning av McBengt.

Stod och mös i solen när jag borstade honom, lyx att kunna äta samtidigt tyckte den lilla herren! Iallfall, på med tränset, två grimskaft och sen gå bakom honom. Jo men när han kom på att jag skulle vara bakom och inte framför (vilket tog en kvart) så slutade han snurra och satte sikte mot Mellie som gick i hagen.

Det fick han ju inte så då började han snurra igen när jag försökte få han att förstå att han skulle svänga, mot slutet gick det riktigt bra faktiskt för att vara första gången! Smackningarna förstod han sedan var framåt drivande och ptroo bromsande så lite fick han nog in :DStackars Bengan.

Som idag fått tre nya prylar hemklickade!hihi!

It's LÖÖÖRDAG!

Mine frojdins, idag är himlen blå och solen skiner OCH det blåser (typ) inte för en gångs skull här uppe i Ottenby. Humöret är på topp och idag ska Bengan ut och gå i tränset, vi får väll se hur det går. Han är min lilla pärla!

Det stora monstret, som jag fortfarande är förbannad på (ack, till vilken nytta?) ska få svettas i volten 10 minuter och sen ska vi lyfta ben, ben, ben och gå in, ut, in, ut ur stallet. Nej hon är inte dagens glädjeämne.


En gammal häst...

...står på dagens schema.

Jolanda är mitt namn, jag var 19 år UNG när jag flyttade med den nya ryttaren som tydligen skulle vara min nya fodervärd - Anna hette hon. Jag är, något som märktes, en bestämd dam och att min nya ledare var hela 3 år yngre än mig var en väldigt viktig pettitess. Här ska man inte hunsas och det fick hon minsann veta!

Ja minsann, jag var väldigt snäll när jag hade lust fast det var inte varje dag. Sju dagar i veckan kan man inte vara problemfri, det skulle bli alldeles för tråkigt! Iallfall, hörde någon gång att jag låg på en utbildningsnivå ungefär LB dressyr. Hoppa fick jag inte göra för jag var triangelmärkt efter ett tidigare hektiskt liv i Holland som hopp ponny upp till MSV. Men på de äldre dagarna och Sverige flytten så fick jag två föl men det var inte riktigt min grej, hade tydligen svårt att ta mig.

I två år i Gamleby hade Anna mig, och jag tror vi utvecklades en del. Även fast att jag inte var riktigt bekväm vid att bli utriden själv (sen var det ju alltid så himlans roligt när Anna blev arg. Älskade när hon hoppade upp och ner på marken och svor) Innerst inne visste jag att hon älskade mig och jag tyckte väll att hon var helt okej!

-

Vintern 2010, 2 januari då fick Jollan kliva på transporten med en liten tjej i grimskaftet. Vi kom inte längre och bråkade för mycket i ridningen för att jag skulle tycka det var roligt så en familj från Skåne kom och tog med sig henne hem. Tyvärr tog de inte hänsyn till att Jollan inte fick hoppas regelbundet och slet antagligen upp sin gamla skada. I april samma år fick hon somna in efter en veckas vila.


Jag shoppade.

på Hööks och fick hem diverse prylar till Bengan och Mellie!

Till Bengan blev det ett remont träns och ett charmigt strasspannband som faktiskt passade! En ny grimma, på pricken likadan som den han tog av sig i hagen som jag sedan inte hittade. Fy för stora hagar! Tror han åt upp den...
Sen en till longerlina och en longerpisk.
Bengan passade utmärkt i tränset men ansåg att bettet var lite onödigt och var mest ivägen ;)Och Mellie då, som fick en grimma: PINK med nosludd. Och hon förtjänar den inte!
Hennes ägare will sooo kill me.


Oh dear John.

Hur länge orkar man försöka? 1 dag, 1 vecka, 1 månad, 1 år, 1 livstid?

Hovslagaren var ute idag.Något Mellie iiinte riktigt uppskattade. Hon börjar besöket med att skicka in honom i väggen och sedan stegra, hoppa jämfota, putta och bara vara allmänt dum. Efter ett tag hade han iallfall fått på framskorna efter att hon gjort ett jämfota hopp över hela stallgången och skar sig själv på en nedvikt söm - as you see in the picture.
Bakhovarna kunde vi glömma för hon siktade OCH tänkte träffa. Vilket hon hade gjort om hon hade fått chansen så vi nöjde oss där.Här har vi en duktig kille där emot som förtjänar alla pussar i världen som nästan stod blickstilla och tyckte att detta inte var så farligt. Jag börjar bli kär i den lilla krabbaten kan man väll lugnt säga.


Moves like a jagger.

HELLO BITCHES!

Fredag, taste like sugar.

Städa lite till står överst på menyn idag, känns lite sådär halv kämpigt men antar att det bara är att ta tag i annars lär det ju aldrig bli gjort. Varför är det så tråkigt att städa för?

Sen in till Kalmar en snabb vända och köpa träns + bett till Bengan, han kommer hata mig och ett hack till Mellie! Men så får det bli, för i slutet av denna månad tänkte jag köpa en sele till den unge mannen och då ska han vara tömkörd utan problem.

Vidare till Färjestaden och göra ett läkarbesök och ta lite prover :)

Hem till Ottenby tillsammans med Calleponken som slutat skolan, ut med Bengan en runda och påbörja tömkörningen och slutligen longera Mellie en liten stund och hänga lite på henne. Får se hur det går :D

Vad ska du göra idag?

(Gal1 sugen på ett svettugt dressyrpass!)