Hästarna genom åren.

Tänkte berätta (har ju inte så himla mycket att skriva nu när Bengan har en veckan jullov) om hästarna jag haft och hållt på med under de gångna åren.

Candido f. 1992 e.Heolddu Escort u.Lisvane Seiri

Liten herre som var min favorit under många år hos Ninni (där bilden även är lånad ifrån).



Lady f. jätte gammal.
Red denna welshen under nått år under min tid i Glömminge hos en hästhandlare. Tävlade henne lite lätt i hoppning och hon var väldigt trevlig att rida. Pigg & framåt ;) Dessvärre fick jag reda på sedan att damen var verkligen jätte gammal (typ 25 år) när jag tävlade och tränade och hade sålts från en ridskola i Kalmar för att vara pensionär. Hon skadade sig även i hagen i ryggen/korset efter att en av svhbl unghästarna försökt rida på henne och ställt sig på hennes rygg med ena hoven.

Vidas Turbo "Tubbe"
Red jag under lite mer än ett halvår på samma ställe som Lady, väldigt snäll kille som var en gårdskorsning mellan nordsvensk och engelsktfullblod. Med en kropp som nordsvensk och energi som ett fullblod, väldigt ödmjuk kille jag hade väldigt roligt med! Hade han på foder en sommar och trimmade till han, på vintern sedan såldes han.

Köhls O'Key "Okej"
Äldre herre jag red en hel del och hade på foder en sommar bland annat, en riktig läromästare och genomsnäll. Byggde upp väldigt mycket av mitt självförstroende på honom då han var en sån som kunde ge allt på åkern men ALLTID stannade i slutet och sen kunde skritta lugnt och snällt på lång tygel. Gjorde mängder av knasiga saker på honom haha.



Quinna Skop "Kvinna"
En travar märr som jag skulle rida iordning var min tanke. Inte bästa hästen att ha som första projekt kan man ju säga ;) Hon hade tydligen vart rätt duktig på banan men fungerade inte riktigt lika bra med ryttare på ryggen. När hon var brunstig minns jag att man kunde lägga ner allt som hade med ridning att göra för hon stod stilla och bara kickade då.



Ba-Ba "Babben"
En arab hingst jag red hösten 2007. Väldigt speciell på så sätt att hans ägare hade en nackskada och till och från satt i rullstol, hon hade ingen styrka i armar, axlar, händer vilket gjorde att han endast reds för sätet. Och vid den här tidpunkten i mitt liv förstod inte jag alls hur man red en häst enbart för sits och skänkel och det gjorde han jätte tung i handen. Men trevlig och glad prick :P



Viski

En liten estländare som jag påbörjade inridning på men (tack gode gud) så avslutade vi det ganska omgående. Idag skulle jag dock mer än gärna ta mig an honom men nu har jag lite mer kött på benen. En kille med galet läcker kroppstyp och som hoppar likt en gasell men är fruktansvärt bakskygg och går mest och äter mat i hagen numera.



Vidas Deloro
Ett ungt varmblod som jag skulle fixa iordning, världens trevligaste och snällaste dock kom jag aldrig så långt att jag började rida på honom (har för mig att det blev tjaffs i stallet) men jobbade mycket från backen med honom. Tyvärr hade han patella upphakning som märktes av när det blev kallt så han skulle nog också bara gå i hagen.



Miss Magic "Blossom" f. 1987
En fullblodsmadamé med tidigare erfarenhet av galopptävling. Jädra krutburk med varenda liten nerv utan på kroppen. Kunde bli så taggad att hon snurrade runt runt runt när man red på fält och liknande, klapprade tänder och herre jistandes vad mycket grejer hon hade för sig. Vann min första hopptävling på henne vilket var en baggis efter som att hon var galet snabb och vändbar.

Fendi f. 2006
Mitt projektarbete i skolan som jag red ute hos en tjej. Världens underbaraste lilla c-ponny som var genom cool. Vidareutbildade henne under 2010 och startade bland annat lite klubb hoppningar. Hade hon vart 170 cm hög hade hon vart den perfekta.



Jolanda "Jollan" f. 1990 (om jag minns rätt) d. 2010
Min första "egna" häst (foder men ägarna pratade jag med en gång, de brydde sig inte om henne). En riktig satkärring som lärde mig både det ena och andra, utvecklades otroligt mycket på henne och trots att vi hatade varann var hon endå lyckan i mitt liv.



Camellie B "Mellie" f. 2008
Ja henne känner ni ju till vid det här laget så skriver inget



Bengtsson "Bengan" f. 2007
Min egna bästa Bengan och min nuvarande solstråle.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: