Dressyrknep.

Sitter o bläddrar i senaste Hippson och fastnade för artikeln "Dommarens egna dressyrknep"

"Att rida dressyrprogram är matematik. Du måste veta hur lång sträcka du har på dig i varje rörelse, en serpentinbåge ska bli lika stor som den efterföljande. Räkna ut hur du ska rida i förväg"

- För så är det ju. Desutom om man en dålig dag, hästen är spänd eller nått annat som inte fungerar lägg då energin på fina ridvägar istället för att störa dig på det som inte fungerar. Du tjänar alltid på det.

Vad jag skulle säga rent generellt som jag använder mig utav vid programridnining är att innan ökningar samla ihop hästen något steg innan man ska skjutas iväg, dock aldrig så mycket så att det blir iögonfallande för dommaren. Skillnaden blir då lite större.

Planera väl, koncentrera dig varenda liten milisekund av programet. Du bedöms hela tiden. SE vägen, precis som i hoppningen behöver man vara ett steg före, vad händer snart.

Varför? Jo för att momentet du just håller på med ska snart avslutas och ett nytt ska påbörjas och det kan man inte komma på "NUUU ÄR JAG VID M, ÅHHHHHHHHHHH SIDVÄRTS" då kommer man garanterat få en dålig övergång mellan momenten, en dålig start på momentet vilket medför att halva momentet går innan ni kommer dit där ni vart om du föreberett dig väl.

Några tips som står i artikeln:

"Om du vet om att dina bakdelsvändningar blir stora - vänd in något senare så att momentet i sin helhet blir centrerad"

Vad är dina knep inne på banan?

Idag är det nästan på spiken 1½ år sedan Jollan fick somna in.
Saknar henne och alla knasigheter.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: